Search
Close this search box.

Platforma pala na radnike sa Balkana

Podijeli članak:

Radnici sa Balkana, jedan hrvatski i jedan slovenački državljanin, povrijeđeni su tokom izvođenja radova u austrijskom mjestu Vernberg, okrug Vilah.

Naime, oni su momentu nesreće radili na poslovima rezanja i savijanja, ali u jednom trenutku platforma, koja nije bila osigurana, pala je na njih.

Kako mediji prenose riječ je o 47-godišnjem radniku iz Hrvatske i 59-godišnjem radniku iz Slovenije. Oni su u momentu nezgode izvodili radove na zidu jedne tvorničke hale Vernbergu.

Naime, Slovenac je prvo uz pomoć Hrvata počeo da siječe platformu koja mu je visila nad glavom, ali kako platforma nije bila osigurana, pala je na obojicu i oni su zadobili teže povrede.

Njima su odmah ostale kolege pritekle u pomoć, a spasilačka ekipa ih je hitno transportovala u bolnice UKH Klagenfurt i LKH Vilah. Jedina sreća je što su obojica na sebi imali zaštitno odijelo i kacige. Iz bolnice se nisu oglašavali o njihovom trenutnom stanju.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...

Iako njihova riba završi na trpezama i tanjirima širom BiH, samo na sedmičnoj bazi...