Search
Close this search box.

PK ‘LDF’ Jajce vratio se kući sa zlatom i srebrom

Podijeli članak:

U Vitezu se održava spektakularni završni Festival modernog plesa i mažoreta, LDF Dance Fest 2024, pod organizacijom Sportskog plesnog centra LDF Vitez, u saradnji sa Svjetskom mažoret federacijom (MWF).

Događaju prisustvovuju učesnici iz 45 renomiranih plesnih i mažoret organizacija iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, što je ukupno obuhvatilo impresivnih 1300 sudionika.

Ponosno vraćajući se kući, Plesni klub “LDF” iz Jajca donosi sa sobom jedno zlatno i jedno srebrno odličje. U kategoriji Show Dance grupe djece 1, osvojili su prvo mjesto, dok su u kategoriji Latin male grupe odraslih zauzeli drugo mjesto.

– Ovo je bilo završno takmičenje za ovu sezonu. Sada nam slijedi ljetna pauza. Želim poželjeti svima ugodan odmor, i Bože zdravlja vidimo se početkom 9. mjeseca. Imali smo jako uspješnu sezonu: Split, Zagreb, Beograd, Dubrovnik, Mostar i sada Vitez, izjavila je trenerica Lara Heganović Zahirović.

Dodajući zahvale roditeljima na podršci, kao i autoprijevozniku “AŽ trans” i hotelu “Plivsko Jezero” koji je darovao majice, Lara je istaknula važnost timskog rada i predanosti koji su doprinijeli uspjehu kluba.

Članovi kluba, Ana Pastir i Ivan Radovac također su se istaknuli na ovom događaju svojim izuzetnim nastupima i predanošću klubu, iako su se oprostili od treniranja i takmičenja zbog odlaska na fakultet. Njihov doprinos klubu ostaje trajan i inspirativan primjer za mlade generacije koje nam dolaze.

Osim takmičenja, u konferencijskoj dvorani etno sela Čardaci u Vitezu održan je i seminar te licenciranje za trenere u okviru Svjetske plesne asocijacije WADAF. Seminar je uspješno vodila Gordana Oreščanin, izvršna tajnica/potpredsjednica WADAF-a, koja je svoju plesnu karijeru započela sa samo 5 godina i nastavila je kao juniorka ritmičke gimnastike, postavši kasnije uspješna poduzetnica u plesnoj industriji.

Na seminaru je naša Lara Heganović Zahirović stekla certifikat plesnog instruktora u okviru WADF-a, otvarajući nove mogućnosti za daljnji razvoj i obuku u svijetu modernog plesa.

This slideshow requires JavaScript.

S nestrpljenjem se očekuju budući događaji koji će obogatiti plesnu scenu u godinama koje dolaze.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Bosanci i Hercegovci su poznati kao veliki ljubitelji janjetine. I pored vala poskupljenja, mnogi...

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim prirodnim ljepotama. Prelijepa jezera, rijeke...

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je na muzičkoj sceni poznat pod estradnim imenom Irdin Dinči, a koji...

Meteorolog Nedim Sladić je otkrio da bi izuzetno sparno vrijeme moglo potrajati bar još...

Honor je jučer u Kini predstavio Honor Magic V3 koji se izdvaja kao vrhunac...

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine dostavilo je podatke da je Komisija za uništavanje opojnih...