Pjevač Merlin Menson optužen za silovanje i seksualno zlostavljanje

Američki pjevač Merlin Menson optužen je za silovanje i seksualno zlostavljanje nekoliko žena, među kojima je glumica Evan Rejčel Vud, koja je navela da je godinama bila izložena “strašnom zlostavljanju”.

Najmanje pet žena gotovo je istovremeno na Instagramu objavilo optužbe protiv pjevača čije je pravo ime Brajan Hju Vorner.

Evan Rejčel Vud (33) navela je da ju je Menson “psihološki manipulisao” dok je imala oko 20 godina. Dodala je da je poslije godinama bila izložena zlostavljanju.

Glumica je nekoliko godina bila zvanično u vezi sa Mensonom do vjeridbe 2010. Rekla da ju je pevač nekoliko puta silovao.

Ostale žene, koje tvrde da su bile u vezi sa pjevačem, navele su da je Menson “umjetnik za manipulaciju, uznemiravanje, zlostavljanje i prijetnje”.

Menson (52) je poznat po neobičnom imidžu. Inspirisan gotikom, u javnosti se pojavljuje našmikan, sa dva različita sočiva.

Pjevač je umjetničko ime izabrao inspirisan filmskom divom Merlin Monro i guruom Čarlsom Mensonom koji je odgovoran za ubistvo glumice Šeron Tejt.

Menson je najpoznatiji po muzici 90-ih, a njegovi najpoznatiji hitovi su “Portrait of an American Family” (1994), “Antichrist Superstar” (1996) i “Mechanical Animals” (1998).

U mnogim medijima je tada stekao reputaciju kontraverzne ličnosti i osobe koja ima negativan uticaj na mlade.

Menson za sada nije komentarisao optužbe.

BHRT