Pirlo nakon poraza: Nije lako reagirati kada primite takav gol, a bili smo dobro pripremili meč

Juventus je nastavio igrati prilično slabu sezonu te je večeras na Dragau doživio poraz od Porta od 2:1 u osmini finala Lige prvaka.

Juventus je nastavio igrati prilično slabu sezonu te je večeras na Dragau doživio poraz od Porta od 2:1 u osmini finala Lige prvaka.

Andrea Pirlo je nakon utakmice rekao kako je njegovim igračima bilo teško reagirati nakon prerano primljenog gola. Porto je do vodstva stigao već u prvoj minuti.

“Nije lako reagirati kada primite takav gol nakon jedne minute. Igrači su izgubili samopouzdanje i to je utjecalo na njihov učinak nekoliko narednih minuta. Srećom postigli smo važan gol preko Chiese i sada ćemo se fokusirati na uzvratnu utakmicu”, rekao je Pirlo na početku.

“Porto je često igrao tako u Ligi prvaka, ali dozvolili smo im da igraju kako su željeli. Loptu je morala ići brže i brže kružiti oko njihove odbrane. Porto je zatvarao prostore u sredini i morali smo više koristiti bokove. Međutim, nije lako kada se lopta ne kreće dovoljno brzo”, dodao je Pirlo.

On ipak smatra da je dobro pripremio ekipu za meč, ali da pristup nije bio na nivou.

“Mislim da smo se dobro pripremili, ali to nije bio pristup koji smo željeli. Sve, očito, postaje teže kada primite rano, posebno kada se suočite s ekipom koja se dobro brani sa dvije kompaktne linije i ne prima puno golova”, zaključio je Pirlo.

KOMENTARI