Jajce Online
HRONIKA

Pio s komšinicom kafu, pa je zaklao: Sakrio se u špajz dok je policija vršila uviđaj

Slavoljub J. (62) se, nakon što je nožem zaklao prvu komšinicu Snežanu Đuričić (67) u njenoj porodičnoj kući u Barajevu, sakrio u pomoćnoj prostoriji u koju se ulazi iz kuhinje i tu je bio sve dok ga oko 3 ujutru nisu pronašli policajci koji su radili uviđaj.

Kako saznaje Blic, nakon što je ubio komšinicu s kojom je tog dana pio kafu, smijao se i šalio se, Slavoljub je, pod još nerazjašnjenim okolnostima zapalio pomoćni objekat u njenom dvorištu. Nakon toga, on nije pobjegao, niti odmah pokušao sebe da ubije. On se, kako se za sada vjeruje, sakrio u prostoriju u koju se ulazi iz kuhinje u kojoj je ubio Snežanu. Tu je bio satima. Snežanino tijelo pronađeno je oko 21 sat sinoć, a Slavoljub, koji je i sebi prerezao vrat, pronađen je tek oko 3 ujutru. Još je davao znakove života i hitno je prevezen u bolnicu.

PROČITAJTE JOŠ:   Šipovljanin poginuo u saobraćajnoj nesreći

Nešto je pravilo prepreku

– Komšije su sinoć najprije vidjele da gori taj pomoćni objekat. Zvali su vatrogasce i Snežaninu porodicu, pokušavali i nju da dobiju na telefon međutim ona se nikako nije javljala. Mislili su da je negdje napolju, da pokušava sama da ugasi vatru, međutim kada su vatrogasci stigli i ugasili vatru shvatili su da Snežane nigdje nema. Tada su njeni rođaci i komšije ušli u kuću da je traže i u toj ljetnjoj kuhinji vidjeli su njeno tijelo na podu – priča izvor “Blica”.

Kako dalje navodi, izašli su napolje i odmah pozvali policiju, jer je Snežanino tijelo bilo u lokvi krvi.

– Imala je krv i na majici, krv je bila svuda oko nje, bilo je jasno da se nešto strašno dogodilo – priča on.

PROČITAJTE JOŠ:   Zašto direktorica Opće bolnice u Bugojnu krije brutalni napad na medicinsku sestru

Hitna pomoć je mogla samo da konstatuje smrt žene, a policajci su ubrzo započeli uviđaj.

Za to vrijeme, niko nije znao ko je ubica.

Tek nekoliko sati kasnije, pokušali su da uđu u tu drugu prostoriju, špajz, i shvatili da nešto pravi prepreku, drži vrata.

Sebi prerezao vrat

– Kada su otvorili vrata, imali su šta da vide. Vrata je blokiralo Slavoljubovo tijelo. I sebi je prerezao vrat i krvario je dosta, ali je bio živ. Tu se vjerovatno skrivao prvo neko vrijeme, a tek kasnije odlučio da izvrši samoubistvo, jer da je sebi prerezao vrat odmah nakon što je nju ubio i on bi odavno iskrvario – priča izvor.

O ubijenoj Snežani Đuričić (67), učiteljici iz Barajeva, mještani imaju samo riječi hvale i pitaju se kako je došlo do toga da joj presudi Slavko čovjek koji joj dolazio u kuću i za koga su mislili da je dobronamjeran.

PROČITAJTE JOŠ:   Jednu komšinicu zaklao, drugu ranio: Krvnik iz Dervente preminuo u zatvoru

– Mislio sam da nije on, a sad mislim da to može svako da uradi – kaže rođak sležući ramenima.

Koji je razlog zbog kojeg se Slavko odlučio da ubije Snežani, kaže, ne može ni da pretpostavi.

– Ma među njima nije bilo ničega, niti mislim da joj se udvarao. On je cijeli život bio sam, nije takve afinitete pokazivao – kaže.

Snežana je bila, priča, majka i baka, divna žena i voljena učiteljica u školi u Beljini.

– Kćerke su obrazovane, dvije su lekari, jedna je profesorka. Prije mjesec dana je dobila unuče, drugo je sad čekala, kćerka je trebala da porodi, kako je njima i kako će ovo da da podnesu – završava.

Povezane vijesti

Majka malene Nikol dobila 13 godina zatvora, otac sedam

admin

Pretresi i hapšenja na više lokacija

admin

Maturant tragično okončao sopstveni život u porodičnoj kući

admin