Pilot preusmjerio let za Barcelonu zbog proljeva putnika: “Biološka opasnost”

Podijeli članak:

Deltin let iz Atlante za Barcelonu bio je prisiljen vratiti se u polazišnu zračnu luku nakon što je putnik dobio proljev čiji se miris proširio cijelim avionom. Let DL 194 u petak je prema planu poletio iz Georgije i stigao do zračnog prostora iznad Virginije kad su piloti odlučili prekinuti putovanje, prenosi Daily Mail.

Pilot je kontroli zračnog prometa poslao kratku tekstualnu poruku: “Preusmjeri u Atlantu – proljev putnika po cijelom avionu – biološka opasnost”. Situacija je bila potresna i za putnike i za posadu.

“Moj partner je bio na tom letu! Bilo je prilično loše, proljev je kapao niz prolaz, užasno je smrdjelo. Dezinfekcijsko sredstvo s mirisom vanilije koje je korišteno samo je pomiješalo vaniliju sa smradom. Kad su sletjeli, avion je temeljito očišćen i poletio je oko 2:30 ujutro”, napisala je korisnica na društvenim mrežama.

Dodala je da je odmah po slijetanju Hitna pomoć iznijela bolesnog putnika iz aviona, a u dva ujutro sve je bilo čišće nego kad su se prvi put ukrcali i bez mirisa. Drugi putnik također je pohvalio operaciju čišćenja.

“Supruga i ja bili smo na tom letu. Piloti su donijeli ispravnu odluku da se okrenu. S obzirom na okolnosti, posada je obavila odličan posao kao i piloti. Tepih je zamijenjen novim tepihom te je avion temeljito očišćen”, napisao je John Hurdt.

Kako prenosi jutarnji.hr, na sreću putnika, let nije u potpunosti otkazan. Avion je sletio u Atlantu u 22:40 i nastavio svoj put prema Španiji nešto više od pet sati kasnije – u 3 ujutro. Nakon leta od 8 sati i 13 minuta, avion je konačno sletio u Barcelonu s osam sati zakašnjenja.

“Timovi su radili što je brže i sigurnije moguće da bi temeljito očistili avion i prevezli naše do konačnog odredišta. Iskreno se ispričavamo klijentima zbog kašnjenja i neugodnosti, napisao je avio prijevoznik u saopćenju.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.