Search
Close this search box.

Petorka oštetila domaću banku za 3,5 miliona maraka

Podijeli članak:

Prijedorska policija tereti R.B., R.Š., D.P., T.Z. iz Cazina i S.M. iz Bihaća da su prevarom oštetili banku za 3,5 miliona maraka.

Naime, službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli su izvještaj protiv njih zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevara, dok se R.B. i R.Š. na teret stavljaju još i krivična djela obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti i zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Krivična djela osumnjičeni su počinili tokom 2017. godine na način da su na nekretninu u Prijedoru koja je bila u procesu upisa založnog prava za kreditni plasman banke iz Sarajeva u iznosu od 3.500.000 KM, na osnovu ugovora o izmirenju duga prema jednom osumnjičenom licu izvršili upis hipoteke nad tom nekretninom u njegovu korist”, navode iz PU Banjaluka.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.500.000 KM, a za koji iznos su oštetili predmetnu banku iz Sarajeva.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Od sada samo uz odobrenje kretanje šumom i šumskim putevima za određene kategorije obavještavaju...

Mladi se ipak vraćaju na selo. Dva mladića iz Bijeljine prije manje od godinu...

Bosanskohercegovački napadač Ermedin Demirović je asistencijom debitovao za Stuttgart u prijateljskom susretu protiv Fortune...

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...