Peti vezani poraz užasnog Liverpoola na Anfieldu, scena sa Salahom najbolje oslikava raskol

Noćna mora Liverpoola, posebno na domaćem terenu, nastavila se i u derbiju protiv Chelseaja, a Plavci sa Anfielda odnose bodove pobjedom rezultatom 1:0.

Noćna mora Liverpoola, posebno na domaćem terenu, nastavila se i u derbiju protiv Chelseaja, a Plavci sa Anfielda odnose bodove pobjedom rezultatom 1:0.

Peti uzastopni domaći poraz u Premier ligi za Redse stigao je u derbiju od, danas, puno boljeg rivala.

Od samog starta Chelsea je pokazao šta želi i silovito je krenuo u meč i imao dvije prilike prije prvog gola. Igrao se 24. minut kada je Chelsea, po svemu sudeći, postigao regularan pogodak preko Time Wernera, ali je VAR, na veliko iznenađenje sviju, poništio pogodak.

Ipak, nastavili su gosti napadati, pa je u 42. minuti stiglo vodstvo preko Masona Mounta koji je postigao fenomenalan pogodak. To je bio rezultat prvog dijela.

U nastavku je Liverpool bio znatno ofanzivniji, ali to nije uspio da kruniše pogotkom. Domaći su tražili penal nakon evidentnog igranja rukom N’Goloa Kantea, ali je sudija Atkinson odmahnuo rukom.

Zanimljiva scena viđena je u 62. minuti. Na opšte iznenađenje Mohamed Salah je zamijenjen, a to je egipatski fudbaler zamjerio treneru Jurgenu Kloppu, što je najbolje oslikalo situaciju u kojoj se Liverpool nalazi. Da li će Salaha koštati protest na odluku Kloppa da ga zamijeni, ostaje da vidimo.

Ostalo je 0:1 tako da Chelsea bilježi novi dobar rezultat otkako je ekipu preuzeo Thomas Tuchel. To je prvi put u historiji da je Liverpool upisao pet vezanih pobjeda kod kuće.

KOMENTARI