Search
Close this search box.

Penzionerka greškom završila u Moskvi umjesto u Minhenu

Podijeli članak:

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj Antaliji. Umjesto da se vrati kući u Minhen, greškom je završila u Moskvi, izvještava njemački nedjeljnik “Bild am Zontag”.

Prema izvještaju, žena se 26. maja trebala vratiti kući u Minhen nakon desetodnevnog odmora u Antaliji. Međutim, dok je čekala na polazak, kapija za ukrcavanje je promijenjena, zbog čega je neprimjetno završila u redu za let za Moskvu, kako su prenijele RIA Novosti, objavio je Tanjug.

Kada je shvatila svoju grešku i stigla u Moskvu, penzionerka je morala čekati nekoliko sati prije nego joj je izdana karta za povratak u Tursku. Nespavanje je u Istanbulu provela na klupi, a sljedećeg jutra uspješno se ukrcala na let za Minhen.

Ova nenamjerna avantura odvela ju je na putovanje koje je trajalo čak 30 sati. Sada, žena namjerava zatražiti odštetu od “Turkish Airlinesa”, koji je obavljao let za Moskvu, prema informacijama objavljenim u “Bild am Zontag”.

Ovaj događaj podsjeća nas na važnost pažljivog praćenja oznaka i informacija na aerodromima kako bismo izbjegli slične situacije. Iako su greške poput ove rijetke, uvijek je dobro biti budan i svjestan tijekom putovanja kako bismo osigurali sigurno putovanje i povratak kući.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Prema Izvještaju State Departmenta o trgovini ljudima za 2023. godinu Bosna i Hercegovina (BiH)...

Čini se da je postalo ustaljena praksa to da se u svakom izbornom ciklusu...

U vremenu ekonomskih neizvijesnosti i rapidnih promjena na tržištu, pitanje u šta uložiti novac...

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je protiv Italije u u posljednjem trećem kolu grupe B,...

Proteklog vikenda, članice Ženskog odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen” priredile su svečanost u Gradskoj sportskoj dvorani...

Fudbaleri Hrvatske odigrali su neriješeno sa Italijom 1:1 u posljednjem kolu grupne faze Evropskog...