Penzionerka greškom završila u Moskvi umjesto u Minhenu

Podijeli članak:

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj Antaliji. Umjesto da se vrati kući u Minhen, greškom je završila u Moskvi, izvještava njemački nedjeljnik “Bild am Zontag”.

Prema izvještaju, žena se 26. maja trebala vratiti kući u Minhen nakon desetodnevnog odmora u Antaliji. Međutim, dok je čekala na polazak, kapija za ukrcavanje je promijenjena, zbog čega je neprimjetno završila u redu za let za Moskvu, kako su prenijele RIA Novosti, objavio je Tanjug.

Kada je shvatila svoju grešku i stigla u Moskvu, penzionerka je morala čekati nekoliko sati prije nego joj je izdana karta za povratak u Tursku. Nespavanje je u Istanbulu provela na klupi, a sljedećeg jutra uspješno se ukrcala na let za Minhen.

Ova nenamjerna avantura odvela ju je na putovanje koje je trajalo čak 30 sati. Sada, žena namjerava zatražiti odštetu od “Turkish Airlinesa”, koji je obavljao let za Moskvu, prema informacijama objavljenim u “Bild am Zontag”.

Ovaj događaj podsjeća nas na važnost pažljivog praćenja oznaka i informacija na aerodromima kako bismo izbjegli slične situacije. Iako su greške poput ove rijetke, uvijek je dobro biti budan i svjestan tijekom putovanja kako bismo osigurali sigurno putovanje i povratak kući.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...