Jajce Online
GLOBUS

Pentagon najavio veliku pomoć Kijevu: ‘Kreće proizvodnja moćnih PZO sustava, dosad su oborili sve što su gađali‘

‘Slijedi najtežih 125 dana od raspada SSSR-a’

Ova zima bit će najteža u povijesti neovisne Ukrajine zbog ruskih napada na energetsku infrastrukturu te posljedičnih nestanka opskrbe strujom, grijanjem i vodom, rekao je u razgovoru za Sky News Maksim Timčenko, šef DTEK-a, najveće ukrajinske privatne energetske kompanije.

No, Timčenko previđa da Moskva raketnim udarima neće uspjeti zaviti Ukrajinu u mrak i hladnoću predugo zbog sposobnosti Ukrajine da brzo popravi nastalu štetu, te da će Ukrajinci izdržati unatoč pokušaju Rusije da ih smrzne.

“Preživjet ćemo i pobijediti”, rekao je, pa dodao da se radnici DTEK-a i Ukrenerga, državne elektroenergetske kompanije, preuzimaju velik osobni rizik kako bi što prije popravili pogođene elektrane, trafostanice i ostale elemente elektroenergetske mreže.

“To ima jednaku važnost za ukrajinske pobjede kao i bojišnica”, rekao je Timčenko, dodajući da su dosad četiri zaposlenika DTEK-a ubijena na dužnosti od početka ruske invazije na Ukrajinu. Tri su ubijena u raketnim udarima, a četvrtog je ubila ruska mina.

Povezane vijesti

Sirijci već dugo optužuju vojsku SAD-a da im krade 80 posto nafte, a sad su objavili i rutu kojom voze konvoji tankera pod kontrolom američkih zaštitarskih firmi

admin

Panika na tržištu, događa li se svjetska financijska kriza! U SAD-u propala velika banka, evo što bi to moglo značiti

admin

Malo je kazati da su razočarani: Ukrajinci ostaju bez priželjkivanih dronova iz SAD-a; ‘S ovako modernim oružjem mogli bi gađati i ciljeve u Rusiji‘

admin