Search
Close this search box.

Pažnja vozači na relaciji Bihać – Jajce, danas se vozi biciklistički maraton i supermaraton

Podijeli članak:

Iz Bihaća jutros oko 8 sati kreće biciklistički memorijalni maraton “Bihać-Srebrenica 2022“, a oko 11 sati i supermaraton “Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Predviđeni dolazak do Jajca, gdje će učesnici prenoćiti je u večernjim satima oko 19 sati.

Mole se vozači koji će se kretati na ovoj relaciji da voze maksimalno oprezno i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.  Radovi se izvode i na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se na mjestu radova saobraća suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima 22.00-06.00 sati saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive),  Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

 

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka