Pas izgrizao djecu, otac dječaka spasio mališane

U sarajevskom naselju Doglodi danas u poslijepodnevnim satima odigrala se prava drama, nakon što je pas napao dvoje djece, saznaje „Avaz“.

Kako saznajemo, radi se o vučjaku, a povrijeđena je 12-godišnja djevojčica i 11-godišnji dječak. Djevojčica je izvukla deblji kraj, jer joj je pas, inače u vlasništvu komšije, izgrizao noge, dok je dječak zadobio samo ogrebotinu.

Mališani su spašeni zahvaljujući hrabrom ocu dječaka, koji je uspio otjerati psa.

– Prvo je napao djevojčicu. Ona je zadobila strašne povrede, noge su joj isječene… Potom je krenuo na mog sina. U tom trenutku sam naišao te sam rukama, nogama i kamenjem nekako uspio otjerati psa… Sve se brzo dogodilo. Djevojčicu su odveli u Hitnu pomoć, a ja sam malog odveo u Dom zdravlja da primi tetanus i da mu previju ranu. Spasila ga je i trenerka od težih povreda – ispričao je za „Avaz“ E. A., otac dječaka (identitet poznat redakciji).

  • Dječak zadobio povredu noge

    Dječak zadobio povredu noge

    FOTO: AVAZ


Prema riječima našeg sagovornika, na lice mjesta je, osim Hitne pomoći, izašla i policija. U Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo kazali su nam da im je slučaj prijavljen u 15:30 sati.

– Slučaj se dogodio u naselju Luke. Povrijeđeno je dvoje djece. Jedno dijete je prevezeno u zdravstvenu ustanovu, dok je drugom djetetu ljekarska pomoć ukazana na licu mjesta – kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.

 

 

(avaz)