Par iz Engleske prodao kuću i preselio se na Bali, gdje im je renta 2.500 dolara godišnje

Podijeli članak:

Da bi postigli ”finansijsku slobodu”, bračni par iz Mančestera Met Dering (Matt Dearing) i Karli Donelej (Carlie Donnelley) odlučili su se preseliti na Bali.

Prodali su kuću s tri spavaće sobe za 465.000 dolara i svoj život koji se svodio na izmirivanje računa zamijenili prelijepim tropskim krajem. Još jedna prednost svega toga leži u činjenici da ih novi dom u Ubudu godišnje košta samo 2.500 dolara.

 

Ovaj par sad može maksimalno uživati u druženju sa svoje troje djece Linkolnom, Delilah i Adelejdom (Adelaida). U novembru prošle godine rezervirali su karte u jednom pravcu, iako su njihovi rođaci mislili da su ludi i nisu vjerovali da će ta avantura proći uspješno.

– Ovo je nešto što smo željeli raditi godinama. U Velikoj Britaniji je došlo do tačke gdje nisam provodio puno vremena sa svojom djecom. Proveo bih s njima oko sat prije spavanja. Stalno sam jurio za obavezama i radio. Dosta sam istraživao Bali jer ima turizam tokom cijele godine, a vrijeme je odlično – rekao je Met.

Dodaje da je konačno došlo vrijeme da “pobjegne iz trke štakora” zbog koje je radio ponekad po deset sati, sedam dana u sedmici. U martu ove godine, nakon mnogo istraživanja, par je pronašao kuću s tri spavaće sobe na Baliju koju unajmljuje za samo 2.500 dolara godišnje, kao i zemljište od blizu 1.200 kvadratnih metara koje su kupili za 130.000 dolara.

Grade kuće

Par sada planira izgraditi vlastiti dom, što će im ukupno uštedjeti 266.000 dolara. Grade dvije četverosobne ili peterosobne kuće, dok na posebnom zemljištu imaju kuću u kojoj će živjeti dok je gradnja u toku.

(Avaz)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.

Turistička zajednica općine Jajce 27. i 28. septembra obilježava Svjetski dan turizma.

Sudeći prema iskustvu iz perioda inflacije, nakon što gorivo ponovno bude skuplje – uslijedit...

Nermina Kovač je samohrana majka troje djece.

Zukan Helez, ministar odbrane BiH bio je večerašnji gost “Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem”...