Pandža o Papetu kao selektoru: Čista improvizacija vrhunskih igrača

Podijeli članak:

Boris Pandža, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine govorio je u podcastu “Sve ovo ja”, a jedna od tema bio je Pandžin neodlazak na SP u Brazilu i način rada tadašnjeg selektora Safeta Sušića.

Pandža kaže kako mu danas nije teško što ga tadašnji selektor nije pozvao na najveću reprezentativnu smotru na svijetu.

“Tada mi je to jako teško palo, ali sada ne. To Svjetsko prvenstvo uopšte više ne gledam istim očima. Tada sam sve uzimao k srcu i neke stvari koje su se desile.. neki ljudi ti pokažu pravo lice..”, rekao je Pandža koji se sa Sušićem očito nije lijepo rastao.

Govorio je o tome šta je Sušić tražio od svojih izabranika, i otkrio kako to nije bilo mnogo.

“Kada imaš takvu reprezentaciju, u tom trenutku najbolja reprezentacija koju je Bosna i Hercegovina ikada imala, jednostavno ti trebaš samo staviti pravu ekipu na teren i gledati da sve štima u ekipi, da je sa glavnim igračima sve u redu, da si dobar sa svima i da im daš neke najosnovnije upute”, rekao je bivši Zmaj, a zatim se prisjetio trenutka kada je sa Sušićem puklo:

“Ja sam dobio karton u zadnjem meču kvalifikacija protiv Francuske i nisam mogao igrati prvi meč baraža protiv Portugala. Pred revanš u Lisabonu, u hotelu smo sjedili ja, Lulić, Mujdža i još neko. Bilo je pitanje da li će Saša Papac igrati ili neće jer se nije osjećao dobro. Tu smo sreli pomoćnog trenera Baljića. On nam kaže sastav i kaže da sam ja unutra, samo je bilo pitanje šta će biti s Papcem.

Došlo je vrijeme pred utakmicu i Sušić na sastanku kaže sastav. Ja sam ostao u šoku. Igrao sam svaku utakmicu kvalifikacija, ja i Spahić smo imali neki čak niz, primili smo samo jedan gol u šest utakmica. Bio sam baš baš razočaran. Nisam ništa rekao Sušiću, samo sam se okrenuo malo na stranu, teško mi je to palo. Nisam ga ništa pitao zato što mi je bilo sve jasno. Znao sam kako stvari stoje i nisam ga imao šta pitati. Meč je na kraju počeo od Sušićevog brata jedan igrač, ne mogu se sjetiti ko”.

Pandža tvrdi da je Safet Sušić prije i poslije plasmana na SP bio potpuno druga osoba.

“S tim sam sve rekao. Ne bih dalje ulazio. On je sam pokazao kakav je trener poslije Svjetskog prvenstva s tim koga je vodio, šta je radio, gdje je bio…”, rekao je Pandža za podcast bljesak.info.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...