Search
Close this search box.

Pada odluka: Mladi as Bajerna okreće leđa Srbiji

Podijeli članak:

Fudbaler Bajerna Aleksandar Pavlović (19) jedna je od glavnih fudbalskih tema u Njemačkoj.

Sjajni fudbaler uskoro treba da donese odluku za koju reprezentaciju će u budućnosti nastupati. Prema njemačkim medijima novi as Bajerna bi uskoro trebao dobiti poziv za seniorsku selekciju Njemačke čime će definitvno biti stavljena tačka na ovu temu.

Nedavno je srpska delegacija boravila u Mihenu gdje su obavljeni razgovori sa roditeljima i samim igračem, te ih uvjeravala da njihov sin treba da odabere seniorsku reprezentaciju domovine svojih roditelja. Tada im je rečeno da će Pavlović odluku donijeti nakon Evropskog prvenstva.

“Vrlo je važno da se naglasi da smo u kontaktu sa Pavlovićem odnosno njegovim roditeljima nekoliko meseci. Intenzivno smo razgovarali i kada su obaveze obe strane to dozvolile dogovoreno je da se vidimo u Minhenu. Pre svega bih želeo i Aleksandru i njegovim roditeljima da zahvalim na razumevanju i izdvojenom vremenu. Razgovor je bio obostrano konstruktivan i direktan. Iskreno verujem da su prepoznali najbolju nameru selektora Dragana Stojkovića i odgovornih ljudi za funkcionisanje A tima da Aleksandar na adekvatan način bude priključen najboljoj selekciji Srbije”, rekao je Stojanović tada za zvanični sajt FSS.

Sve su to Nijemci pratili, a kako prenosi Bild trenutna tendenciju selektora Juliana Nagelsmana je da pozove Pavlovića za prijateljske utakmice protiv Francuske i Nizozemske koje se igraju ovog mjeseca.

“Razlozi što ga je Julian Nagelsman odlučio zvati su fenomenalne igre u dresu Bajerna, ali i činjenica da ga Srbija pokušava nagovoriti da igra za njih i da bude dio tima koji će igrati na Evropskom prvenstvu”, prenosi Bild.

Pavlović je odigrao ukupno 17 utakmica za Bavarce, na kojima je postigao dva gola i upisao dvije asistencije. Za sada ima dva nastupa za reprezentaciju NJemačke do 20 godina.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Struja skuplja, ali po blokovima i različitim tarifama. Aniliziramo: ko će i koliko plaćati?...

Оsim okupljanja predstavnika svih Sindikalnih organizacija zdravstva iz Republike Sprske, ranije su u štrajku...

Onoga trenutka kada Europska komisija pripremi pregovarački okvir za Bosnu i Hercegovinu, koja je...

Jedan od najboljih fudbalera koje je naša zemlja imala, te najuspješniji selektor u historiji...

Evropski investicioni fond (EIF), koji je deo grupacije Evropske investicione banke (EIB), potpisao je...

“S prekrasnim plažama, srednjovjekovnim selima koja odišu bajkovitim šarmom i spektakularnim prirodnim atrakcijama –...