Search
Close this search box.

Ovu mačku iz Sarajeva prati 250.000 ljudi

Podijeli članak:

Svaki od nas koji ima tu čast da živi s mačkom, odnosno, da se brine kako bi imale živote kakve zaslužuju, o svom ljubimcu može reći koješta.

Svaka mačka ima svoj karakter, svoje navike i svoj životni stil. No, i među njima postoje one koje su zaista toliko posebne da njihovi vlasnici zaključe kako je šteta da samo oni vide sve nestašluke koje ti njihovi čupavci izvode, pa ih zato odluče snimati i preko društvenih mreža isječke iz svakodnevice podijeliti sa cijelim svijetom.

Učinio je to vlasnik mačke Sabije (zvane Sabka) iz Sarajeva, kojeg na TikToku prati više od 250 hiljada ljudi. Odnosno, ne njega, nego neobične stvari koje izvodi njegova mačka. Ona je pravi mali hodajući haos – grebe ga, nije joj strano tu i tamo ga ugristi, penjanje na luster je normalna stvar… Kao i svaki pravi vlasnik, on je uprkos tome obožava, premda mu se u glasu često čuje kako ne može povjerovati tome što je njegova ljubimica novo izvela.

Ima svakakvih snimaka. Sabka se tako penje naokolo, provaljuje u ormariće, na neobičan se način spušta s police, gura stvari s nje na pod… Nivo njegove frustracije (koja je istovremeno i oduševljenje) mogu razumjeti svi vlasnici mačaka, a koja psovka koja mu se omakne takođe je svima koji s ovakvim čupavcima žive posve razumljiva, prenosi Jutarnji.

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...

Prošle sedmice građani Donje Suvaje pored Gračaca protestvovali su nakon što su prilikom radova...