Search
Close this search box.

Ovo su najpopularnije destinacije za ljubitelje nautičkog turizma

Podijeli članak:

Ako volite mir na moru, odmor na jahti je prirodan izbor. Iznajmljivanjem jahte možete uživati u svom privatnom utočištu u blistavim vodama Mediterana ili se upustiti u dalje predjele, poput Bahama. U svakom slučaju, možete istražiti destinacije na potpuno nov način, uočavajući skrivene uvale i upuštajući se u nove gradove duž obale.

Mnoge jahte dolaze sa velikim sunčalištem, pa čak i đakuzijem i nevjerovatnim pogodnostima. Prilagodite svoj vrhunski odmor na jahti i izaberite jednu od ovih zapanjujućih destinacija.

Mediteran

Kristalno čiste vode Mediterana su ono što privlači ljubitelje nautike. Raznovrsna obala znači da možete da birate između niza zemalja i da uronite u raznoliku regionalnu hranu i pića sa svakim putovanjem.

Francuska rivijera je dom zadivljujućih gradova poput Sen Tropea, kao i mirnijih predjela, dok obala Amalfija obećava spektakularan pogled na živopisna obalna mjesta kao što su Positano i Sorento. Pobjegnite od turista i uživajte u sopstvenoj verziji ovih popularnih mjesta. Grčki otoci su također odlična opcija, kao i Balearski otoci u Španiji.

Južni Pacifik

Više volite ideju da tražite udaljenije i egzotične lokacije? Otoci južnog Pacifika su savršen izbor. Mjesta kao što su Tahiti, Fidži i Tonga odlikuju se savršenim pješčanim plažama i živopisnom plavom vodom. Boravak na jahti vam omogućava da posjećujete jedno mjesto za drugim sa lakoćom, a marine su vrhunskog kvaliteta.

Tahiti se posebno ističe. Ovaj francuski arhipelag kombinuje bujne vulkanske vrhove i šume. Na kopnu možete boraviti u vrhunskim odmaralištima i otkriti dramatične vodopade i lagune ispunjene tropskom ribom, čineći da se osjećate milion milja od kuće. Dok ste na jahti, iskoristite priliku da upijete tirkiznu vodu koja okružuje otok i uživajte u vodenim aktivnostima poput veslanja i kajaka.

Bahami

Bijele pješčane plaže i zadivljujuća odmarališta – Bahami su zaista idilična lokacija. Tropska klima ovdje znači da možete uživati u toplim temperaturama i beskrajnom suncu tokom cijele godine. Istraživanje ovog dijela svijeta jahtom je obavezno jer postoje stotine minijaturnih otoka sa osamljenim plažama. Koralni grebeni i olupine brodova čine Bahame idealnom destinacijom za ronjenje.

U međuvremenu, infrastruktura marine je vrhunska, sa primjerima uključujući marinu Palm Kej, Liford Kej i marinu Marš Harbur.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...