Ovo su najizgledniji parovi baraža: Mogu li se Zmajevi plasirati na Euro preko Ukrajine i Haalanda?

Podijeli članak:

Nakon što je sinoćnjim utakmicama kompletirano šesto kolo kvalifikacija za Euro 2024. godine, već se polako naziru parovi baraža u kojem će nastupiti naša reprezentacija.

Zmajevi su porazom od Islanda izgubili šanse da se do takmičenja u Njemačkoj domognu kroz kvalifikacije, te će put do Eura tražiti kroz baraž kojeg su osigurali osvajanjem grupe u ligi B Lige nacija.

Sportski analitičar Tomislav Globan je napravio najizglednije parove baraža prema aktuelnom stanju na tabelama, koji će skoro sigurno biti tačni.

Naša selekcija će u baražu igrati u “putu B” s obzirom da je baraž osigurala kroz ligu B Lige nacija, a potencijalni protivnici na putu do Eura su joj Ukrajina, Norveška, Island i Izrael.Jasno je da će Zmajevima u polufinalu protivnik biti Ukrajina ili Island. Naravno, Island bi bio lakša prepreka zbog same kvalitete, ali i od straha od “političke naredbe” da Ukrajince zbog rata UEFA “pogura”.

U slučaju plasmana u finale baraža, naša selekcija bi igrala protiv Izraela koji može igrati protiv Norveške ili Islanda. Bez ikakve sumnje najteži protivnik za naš tim bi bila Norveška predvođena maestralnim Erlingom Haalandom.

Dobra stvar za našu reprezentaciju je to što postoji šansa da Ukrajina ili Norveška igraju u “putu A” u polufinalu protiv Velsa, te bi tako Zmajevi imali jednu jaku selekciju manje na svom putu do Eura.

(Klix)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...