Search
Close this search box.

Ovo je najjači Golf u historiji, poznata je i cijena

Podijeli članak:

Volkswagen nastavlja nuditi R izvedbu Golfa, i to u još snažnijem izdanju. S dodatnih 14 KS ili ukupno 333 KS ovo je najsnažniji Golf u historiji. Naravno, govorimo o R izvedbi, čija prodaja u Njemačkoj počinje već 3. jula.

Očekivano, nova R izvedba se bazira na nedavno osvježenom izdanju osme generacije od koje preuzima Led Plus svjetla, osvijetljeni logo marke te grafiku stražnjih svjetala. Opcijski ukras su 19-inčni Warmenau naplaci.

Standardna oprema uključuje digitalni kokpit dijagonale 26 cm na koji se nadovezuje zaslon infotainmenta dijagonale 32,8 cm. Sve ostalo bitno, uključujući sjedala, nosi R potpis te je u potpunosti podređeno sportskom doživljaju automobila.

Uz 333 KS valja spomenuti i 420 Nm maksimalnog okretnog momenta. Pogon je 4motion, a mjenjač sedam-stepeniDSG. Birate li E-Performance paket, računajte s maksimalcem podignutim na 270 km/h.

Ono što ne morate doplatiti je prtljažnik zapremine do 1642 l. Naime, R izvedba je dostupna i na karavanu, a to znači da Golf ulazi u nišu s oskudnom konkurencijom. Spomenimo i Blac Edition izvedbu s detaljima u crnoj boji te uključenim R performance paketom.

Poznate su i cijene za njemačko tržište. R izvedba kreće od 53.795 eura, karavanski Variant je na 55.065, a posebno Black Edition izdanje na 58.440 eura.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U pojedinim dijelovima Australije u noći između petka i subote palo je više od...

Poznati bosanskohercegovački kantautor, muzičar i pjevač, Aldin Kurić, poznatiji kao Al'Dino, održat će svoj...

Adidas je povukao fotografije manekenke Belle Hadid iz reklama koje promovišu sportsku obuću koja...

Da kockanje kao navika i ovisnost ne poznje granice, pokazuju i najnoviji podaci iz...

Na ovogodišnjoj Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi (IMO), koja se ove godine održala u Velikoj Britaniji...

Prošle sedmice građani Donje Suvaje pored Gračaca protestvovali su nakon što su prilikom radova...