Search
Close this search box.

Ovo je jedan od najstrašnijih filmova ikada

Podijeli članak:

​Horor film “Holokaust kanibala” objavljen je 1980., ali i dalje je na glasu kao jedan od najstrašnijih filmova ikad snimljenih.

Scene su bile toliko realistične i šokantne da su mnogi mislili da su stvarne. Ne samo da su obožavatelji filma bili zatečeni realističnim užasom i krvoprolićem nego i vlasti, a reditelj je bio optužen za ubistvo.

Film je bio zabranjen u mnogim zemljama.

Film je režirao Ruđero Deodata, a prati filmsku ekipu koja je nestala u amazonskoj prašumi dok je snimala dokumentarac o autohtonim kanibalskim plemenima.

Ruđero je želio da film bude što realističniji pa je čak natjerao glumce da potpišu ugovore da se neće pojavljivati u medijima i javnosti te da da neće raditi punih godinu dana, kako bi gledaoci pomislili da su zapravo mrtvi.

S obzirom na to da su mnogi pomislili da su glumci zaista mrtvi, reditelj je priveden. Deodata je bio prisiljen da dokaže da su glumci koji su umrli u filmu zapravo živi u stvarnom životu te je objasnio kojim se tehnikama služio da film izgleda tako realistično.

Na kraju, optužbe za ubistvo su odbačene, a godinama kasnije ukinuta je zabrana prikazivanja filma u Italiji.

Međutim, reditelj je morao da se suoči i s drugim problemima. Iako su ljudske smrti bile lažne, film sadrži autentične snimke zlostavljanja životinja.

Reditelj, producenti i scenaristi proglašeni su krivima za okrutnost prema životinjama. Svaki od njih dobio je po četiri meseca uslovne kazne, prenosi “b92”.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

​Nebrojano puta su takozvani paradajz turisti bili u centru pažnje tokom ljetnih sezona.

​Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) objavila je da je ukrajinski tim Dnjepar-1 izbačen iz njenih...

Proteklog vikenda u Sanskom Mostu u jednom stambenom objektu prijavljena je krađa čak 1,6...

Nijedan herbicid nije potpuno bezopasan, a prirodno, netoksično rješenje, krije se u kuhinji: natrijum...

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio...

Danas se u Bosni očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz...