Search
Close this search box.

Ovim napitkom zamijenite jutarnju kafu, smanjuje stres

Podijeli članak:

Mnogi od vas vjerovatno se odlučuju za jutarnju kafu kao podsticaj za početak dana, ali umjesto kafe, zašto ne probati čaj? Čaj je zdraviji izbor za vaš jutarnji napitak jer sadrži manje kofeina od kafe, a takođe ima mnoge zdravstvene prednosti.

Prilikom odabira najzdravijeg jutarnjeg čaja važno je uzeti u obzir nekoliko faktora, uključujući okus, učinak na tijelo i hranjivu vrijednost. Jedan od najboljih izbora za jutarnju šoljicu je zeleni čaj, prenosi Krstarica.

Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji pomažu u sprečavanju oštećenja ćelija i ubrzavaju metabolizam. Sadrži i kofein koji ujutro daje potrebnu energiju, ali u manjim količinama od kafe.

Zeleni čaj takođe sadrži aminokiselinu L-teanin koja poboljšava raspoloženje i smanjuje stres.

Uz zeleni čaj, crni čaj takođe je dobar izbor za jutro. Crni čaj sadrži više kofeina od zelenog čaja, ali manje od kafe. Takođe ima antioksidativna svojstva i pomaže u borbi protiv upala, prenosi N1.

Neki ljudi preferiraju biljni čaj ujutro, a najbolji izbor za to je čaj od đumbira. Ovaj napitak ima protivupalna svojstva, potiče probavu i pomaže u ublažavanju mučnine. Takođe ima blagi stimulirajući učinak koji može dati energiju za početak dana.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uprkos brojnim upozorenjima nadležnih institucija iz godine u godinu o tome šta se sve...

Nova studija je otkrila da navike spavanja mogu biti rani znak potencijalnog lupusa.

Proizvodnja cigareta nekada je zahtijevala tehnologiju koja je bila smještena samo u velikim fabrikama....

Slovenija će produžiti kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom za još šest mjeseci,...

Italijanska Serija A naredne sezone bi mogla imati šest predstavnika u Ligi prvaka, što...

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz podršku Vlade Njemačke putem Deutsche Gesellschaft für Internationale...