Jajce Online
KULTURA

Ovaj film oduševio je publiku u Cannesu, smatraju da je nadmašio i “Top Gun”

Ovogodišnji Filmski festival u Cannesu polako se bliži kraju, a osim izvrsnog crvenog tepiha na kojem su zablistale i neke od najvećih zvijezda, na njemu su predstavljeni i neki od dugoočekivanih naslova. Ipak, jedan od njih posebno se istakao.

O filmu “Triangle of Sadness” (“Trougao tuge”) nagrađivanog švedskog reditelja Rubena Ostlunda, ne prestaje se pričati otkako je predstavljen na festivalu.

Jednu od vodećih uloga u ovoj crnoj komediji odigrao je Woody Harrelson koji je utjelovio kapetana broda.

Inače, film prati slavni par Carla i Yayu, koje su utjelovili Harris Dickinson i Charlbi Dean, koji odlaze na krstarenje za ultrabogataše. Nakon nesreće, zaglavljuju na pustom otoku zajedno sa grupom milijardera i jednom čistačicom gdje počinju preispitivati svoje uloge u životima jedno drugog.

PROČITAJTE JOŠ:   Napretkov zbor 'Nikola Šop' obilježio deset godina rada

Nakon što je predstavljen, “Triangle of Sadness” popraćen je aplauzom koji je trajao dugih osam minuta, a nakon kojeg je Ostlund izjavio kako se zbog istog osjećao kao na “nogometnom stadionu”.

I Variety je istakao kako je upravo ovaj film “zasjenio sve filmove do sada, pa čak i ‘Top Gun'”, a poruku za gledatelje imao je i Harrelson kojem je ovo bilo nezaboravno iskustvo.

“Ostlund može da vas unezgodi. On čovjeka tjera na razmišljanje. Može vam dati osjećaj kao da postoji svrha gledanja filma i što je još važnije, cijelo vrijeme vas nasmijava”, zaključio je slavni glumac.

PROČITAJTE JOŠ:   Ko je muškarac čiji je "goli performans" jučer uznemirio Sarajlije

Inače, švedski redatelj se posljednji put pojavio u Cannesu sa filmom “The Square” iz 2017. godine, koji mu je donio Zlatnu palmu.

 

 

(Klix)

Povezane vijesti

Rade Šerbedžija održao koncert u Beogradu, u publici bio i patrijarh Porfirije

admin

Nova dokumentarna serija o poligamnom kultu označena jednom od najtraumatičnijih ikad

admin

Javni poziv za produkciju kratkih filmova na temu “Šta tebi znači BiH? – Ostali”

admin