Jajce Online
GLOBUS

Ovaj čovjek je pisao govore ruskom predsjedniku, usko su surađivali, a sad tvrdi: ‘Putinove prijetnje nuklearnim ratom su realne, on ne može drukčije dobiti rat‘

Za Dnevnik Nove TV, koji je večeras premijerno u novom studiju počeo u 19 sati, ekskluzivno je govorio bivši Putinov bliski suradnik Abas Galijamov. On je jedan od nekadašnjih suradnika ruskog predsjednika, ujedno i pisac govora za Vladimira Putina iz vremena dok je Putin za svijet bio osoba od kakvog-takvog povjerenja. Osvrnuvši se na najnoviji Putinov govor, Galijamov je kazao kako je u tom govoru jedna pragmatična stvar.

– Samo jedan dio koji zapravo nešto znači kao poruka. Sve drugo je samo propaganda. Ta pragmatična stvar je njegova objava da je spreman sjesti za pregovarački stol- kazao je Galijamov.

Na pitanje o tome koje zaključke je izvukao iz njegova govora, Galijamov je istaknuo kako je to zvučalo pragmatično, ali istovremeno i čudno.

– Da ne kažem bizarno. Poručio je da je spreman sjesti za pregovarački stol, ali i da nema pregovora o području koje su oduzeli. E sad, možeš postavljati uvjete kad pobjeđuješ, ali kad ukrajinska vojna napreduje, a tvoja se povlači, kad je samo pitanje vremena kada će Ukrajinci vratiti te prostore, onda u tom trenutku nisi u poziciji postavljati uvjete. On je u sukobu sa stvarnošću- rekao je Galijamov.

Osvrnuvši se na Putinove prijetnje nuklearnim napadom, Galijamov je rekao su prijetnje realne.

– On nema drugog načina da dobije rat, a ne može si nikako priuštiti da ga izgubi- kazao je Galijamov za Dnevnik Nove TV.

Povezane vijesti

Trebali su biti u školi, a sada će im tata kod razrednica morati pravdati izostanke: Kadirovljevi sinovi stigli u Ukrajinu, naoružani do zuba pozirali u okupiranom Mariupolju

admin

Američka vojna liječnica i njezina supruga optužene za špijunažu u korist Rusije, odavale su zdravstveno stanje osoba povezanih s vladom i vojskom

admin

Rezultati koji frapiraju: znanstvenici u šišmišu otkrili novi koronavirus, otporan je na sva poznata cjepiva

admin