Search
Close this search box.

Ova torbica izazvala je pometnju, a jasno je i zašto

Podijeli članak:

Dizajnerski dvojac Sebastijen Mejer (Meyer) i Arnaud Vajlant (Vaillant) u brendu „Coperni“ ostaju majstorima u umjetnosti iznenađenja, na svakoj od svojih revija.

Nakon torbice od puhanog stakla koju je u ruci nosila Džidži Hadid (Gigi) na predstavljanju kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2022. godine, a potom i haljine stvorene uživo na tijelu Bele Hadid u sklopu predstavljanja prošlogodišnje, proljetno-ljetne kolekcije brenda, dvojac „Coperni“ otišao je korak dalje, piše Tportal.hr.

Na Pariskoj sedmici mode, u sklopu predstavljanja kolekcije za novu sezonu jesen/zima, „Coperni“ je predstavio iznenađujuću varijantu svoje kultne torbe Swipe u obliku polumjeseca.

 

View this post on Instagram

A post shared by coperni (@coperni)

Mejer i Vajlant ovoga puta sarađivali su s istraživačem Joanisom Mikolausom (Ioannis Michalous) na razvoju nove torbe naziva Air Swipe.

Kao što mu samo ime govori, ovaj novi predmet žudnje dizajniran je od aerogela, izuzetne i najlakše krute tvari na planeti Zemlji, slične gelu na bazi silicija porozne strukture, čiji volumen, više od 99 posto, čini zrak.

View this post on Instagram

A post shared by coperni (@coperni)

Ovaj nanomaterijal je hiljadu puta manje gustoće od stakla, pa se može reći da je dvojac „Coperni“ stvorio torbu od zraka. Posebno zanimljiva je činjenica da tvar aerogel koristi NASA za hvatanje zvjezdane prašine.

Iznenađujuću novu torbu „Coperni“ je na novoj reviji u Parizu ‘isprekidao’ komadima u minimalističkim bojama, prožetim prepoznatljivom futurističkom vizijom Sebastijena Mejera i Arnauda Vajlanta.

Odjeven u mišije sivo odijelo, maneken Leon Dame, a ujedno i jedini muški model na reviji, imao je čast nositi ovu inovativnu torbicu na pisti.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....