Otvoreni Šopovi dani na Plivi: Jedna od najznačajnih književnih manifestacija u BiH

Podijeli članak:

U subotu, 1. listopada 2022. godine u Jajcu u organizaciji HKD Napredak podružnice Jajce počeli su 21. Šopovi dani na Plivi koje je otvorio bosanskohercegovački književnik i liječnik Nermin Delić.

On se prisjetio svojih početaka pisanja i svog sudjelovanja na 9. Šopovim danima na Plivi 2010. godine kada je osvojio drugo mjesto s pjesmom “Poeziju nigdje ne možemo naći, ako je ne nosimo u sebi”. Dr. Delić je konstatirao da doista poeziju možemo naći samo ako je nosimo u sebi, priopćio je HKD Napredak podružnica Jajce.

Drugi važan događaj kojeg je dr. Delić istaknuo a koji je bio značajan za njega jesu 11. Šopovi dani na Plivi kada je pjesmom “Svemirski pohodi” osvojio treće mjesto a pjesmom “Bosanski Amanetik” prvo mjesto. Nakon toga karijera mladog dr. Nermina Delića išla je samo uzlaznom putanjom. Svojim pjesmama iz treće zbirke poezije pod nazivom “Rustemov Ah” dr. Delić se predstavio jajačkoj publici te tako otvorio 21. Šopove dane na Plivi.

Pored Nermina Delića nastupile su književnice Sanja Strukar te Faiza Helja koje nisu krile oduševljenje Jajcem. U nastavku programa u srijedu 5. 10., prvi put će na književnoj manifestaciji posvećenoj njegovom djedu Nikoli Šopu, nastupiti Stjepan Adrian Kostré. Književna večer Stjepana Adriana Kostré nosi naziv Nikola Šop i moja sjena.

Središnja književna večer na kojoj će se predstaviti TANJA TRIFUNOVIĆ STUPAR održat će se u petak, 7. listopada 2022. godine u Domu kulture u 19.00 sati Organizaciju 21. Šopovih dana na Plivi, kao jednu od najznačajnijih književnih manifestacija u Bosni i Hercegovinu, pomogli su: Općina Jajce i Središnja uprava Napretka.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hasan Salihamidžić je nakon šest godina dobio otkaz na poziciji sportskog direktora minhenskog Bayerna,...

Nakon uspješno završene ekspedicije na „krov svijeta“ – Mount Everest, Tomislav Cvitanušić, bh. alpinista,...

Sinoć, 30. svibnja 2023. godine, u okviru manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u kazališnoj...

Ošljak je najmanji nastanjeni otok u Hrvatskoj za koji se vjeruje da je bio naseljen...

Nogometaši Seville nakon trosatne drame i penala savladali su Romu u finalu Evropske lige...