Search
Close this search box.

Otvoren konkurs za 111 doktora medicine u TK

Podijeli članak:

Objavljeni su javni pozivi za zapošljavanje doktora medicine sa područja Tuzlanskog kantona. Kako je za BHRT potvrđeno iz Službe, na evidenciji se trenutno nalazi 120 ljekara.

Riječ je o dva javna poziva, za  učešće nezaposlenih osoba – doktora medicine u Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine 2024, te Program sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine 2024: Javni poziv za učešće poslodavaca – Javnih zdravstvenih ustanova.

Planirano je podržati zapošljavanje 111 doktora medicine sa položenim strunim ispitom, bez položenog specijalistidkog ispita, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih osoba JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona na dan 31.12.2023. godine, koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih osoba JU dan prile objave Javnog poziva.

Programom je određeno sufinansiranje dijela troškova obaveznih doprinosa i/ili dijela neto plaće u iznosu do 1 .500,00 KM mjesečno po osobi.

Od navedenog iznosa Federalni zavod za zapošljavanje će sufinansirati 600,00 KM, a JU Služba za zapošljavanje TK 900,00 KM mjesečno po osobi.

Ostatak sredstava neophodnih za isplatu neto plaće i troškova doprinosa sufinansirane osobe isplaćivat će Javne zdravstvene ustanove sa kojim nezaposlena osoba zaključi ugovor o radu.

Javni pozivi su objavljeni 3.4.2024. godine i ostaju otvoreni 8 dana od dana objavljivanja.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...

Demineri su u protekloj godini očistili prostor od više od dva miliona kvadratnih metara...

Deficit javnih finansija u eurozoni iznosio je 516,3 milijarde eura ili 3,6 posto bruto...