Otkazuje se javna rasprava za dvije MHE u Jajcu

Nakon što je danas, 7.12.2020. godine, na adresu Općine Jajce privredno društvo Bosnia Green Energy Project d.o.o. Sarajevo uputilo obavijest o povlačenju zahtjeva za saglasnost za projektovanje, izgradnju, korištenje i održavanje MHE „Pijavice“ i MHE „Elektrobosna“, komisija za provođenje javne rasprave obavještava javnost da se otkazuje Javna rasprava zakazana za srijedu, 9.12.2020. godine.

Na osnovu Obavijesti broj:02-19-9663/20 od 7.12.2020. godine investitor je odustao od zahtjeva za prethodnu saglasnost iz razloga nekonstituisanja Općinskog vijeća Jajce, te je kod Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK povukao predmetni zahtjev.

Kada se konstituše Općinsko vijeće Jajce, te lokalna zajednica bude u mogućnosti u punom kapacitetu učestvovati u postupku, tada će se investitor ponovo obratiti resornom Ministarstvu s novim zahtjevom.

Komisija za provođenje javne rasprave ima obavezu ponovo obavijestiti javnost o novom terminu javne rasprave i provesti proceduru u skladu sa zakonom o koncesijama.

 

 

(opcina jajce)