Otiđite u Šibenicu, kleknite pred dedu i izvinite se porodici Halaba

Snimak uposlenika preduzeća ˝Srednjobosanske šume˝, kojem su osnivač i vlasnik Vlada i Skupština SBK, kako iz šupice starca od 90 godina plijene manje od pola metra drva, zgrozio je javnost, cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Ono što smo vidjeli, međutim, samo je oglolio i zorno nam demonstriralo surovost države i društva prema nejakom pojedincu, najosjetljivijim kategorijama, o kojima bi se, da je kako treba, ista ta država trebala brinuti.

Svima nam je jasno, a što se pokazalo i na slučaju porodice Halaba, da država strogoću trenira na bijedi, u isto vrijeme dok se povlaštenim pojedincima, na očigled svih nas, dopušta mega bogaćenje.

Nijedna naša porodica, koja je predeverala agresiju na BiH, izbjeglištva i sve najgore što čovjeka može zadesiti u životu, nije zaslužila ovakav odnos države-vlasti-pojedinaca iz vlasti. Slučaj Halaba nije jedini. Lično znam vrlo teške situacije, kada su dvoje, troje i više djece ostavljali na ulici, a očeve im slali u zatvor zbog sječe jednog, dva ili tri metra drva. Ne da bi se obogatili, nego preživjeli.

Od Uprave preduzeća „Srednjobosanske šume“ očekujemo da se hitno oglase, objasne slučaj i eventualno upute izvinjenje javnosti i porodici Halaba, kojoj su udarili na ponos i dostojanstvo.

Lično ne zamjeram radnicima koji su došli po drva, oni su samo radili svoj posao – UPRAVA JE ODGOVORNA.

Bez obzira na to da li je porodica napravila neki prekršaj, vrijeme, okolnosti te porodična situacija i status nisu dali za pravo Upravi „Srednjobosanskih šuma“ da se na ovaj način odnose prema ljudima – borcima koji su branili ovu zemlju.

ČELNICI UPRAVE „SREDNJOBOSANSKIH ŠUMA“, OTIĐITE U ŠIBENICU, KLEKNITE PRED DEDU I IZVINITE SE PORODICI HALABA, napisao je na svojoj FB stranici općinski vijećnik Seđad Muhić.