Oteo djevojku u Trebinju: Priveden bos u gaćama

Podijeli članak:

Trebinjska policija uhapsila je Dubrovčanina osumnjičenog za otmicu djevojke. Osumnjičenik je priveden u prostorije Policijske uprave Trebinje. U trenutku privođenja na sebi je imao samo donje rublje i bio je bos, piše ATV.

Nadležni tužilac ga tereti za protupravno oduzimanje slobode.

– Slobode je lišen I.S. (24) u objektu u Trebinju te je priveden u Stanicu javne sigurnosti nakon što je Hrvatska policija dojavila o potencijalnoj otmici – rekla je za Hinu glasnogovornica policije u Trebinju Jovana Cvijetić. Dodala je kako je u objektu zatečena žena za koju se sumnjalo da je oteta.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su da su jutros zaprimili dojavu o mogućoj otmici 31-godišnjakinje koja ima prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije. Dubrovački policajci odmah su kontaktirali kolege iz Trebinja, koji su brzom akcijom uhapsili otmičara.

Povrijeđena djevojka je hospitalizirana u Općoj bolnici u Trebinju, gdje dužnosnici nisu željeli govoriti o njenom zdravstvenom stanju. Lokalni mediji međutim navode kako nema vidljivih povreda.

Pretresom objekta pronađena je i praškasta tvar koja podsjeća na heroin, te marihuana, dodala je Cvijetić. Otmičar je, kako se saznaje, u Trebinju bio smješten u jednom apartmanu, gdje je i lišen slobode. U toku je kriminalistička obrada.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Krađa sapuna i olovaka iz hotela djeluje bezazleno za brojne goste, međutim, neki od...

Ryanair je prošle sedmice najavio uvođenje letova za Sarajevo iz pet evropskih gradova počevši...

U subotu, 9. prosinca, restoran Gastro Globus u Zagrebu bit će poprište svečane donatorske...

Konkretni koraci prema suspenziji izgradnje hidroelektrane (HE) “Ulog”, raskidanju koncesijskih ugovora za planirani projekt...

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike (FMRSP) ističe da je kreirana privremena lista domaćinstava...

Okružni sud u Banjaluci osudio je Vladimira Čančara, specijalistu ginekologije i akušerstva iz Univerzitetske...