Otac trostrukog ubojice potvrdio: Sigurno ga neću sahraniti, to će njegovi prijatelji krimosi

Podijeli članak:

Fikret Sulejmanović otac trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, rekao je da se srami svog sina koji je ubio troje ljudi. Potvrdio je informaciju da obitelj ne želi preuzeti Sulejmanovićevo tijelo, koje se danima nalazi u Komemorativnom centru u Tuzli.

Na pitanje tko će sahraniti ubojicu, njegov otac kaže da to sigurno neće biti on.

“Nema ga tko od obitelji sahraniti, to su njegovi prijatelji krimosi sredili već i organizirali. To što je on napravio, to ne može normalan čovjek napraviti, samo zlotvor. Nešto mu je puklo u glavi čim je to učinio”, rekao je otac ubojice, prenosi Blic.

Odrekao ga se prije 20 godina

“I jesam i nisam otac Nerminu. Sve ste vidjeli i čuli. Ja sam se njega odrekao prije 20 godina kada me počeo tući. Ipak je to dijete i da je najgori, dijete mi je. Cijeli život je po zatvorima zbog drugih kriminalaca, zbog raznih kaznenih djela. Kad god sam nešto pokušavao s njim, on se uvijek htio svađati sa mnom i tući i odustao sam od njega”, priča Fikret

Kaže da je Nermin od malih nogu bio nasilnik.

“Bio je eksplozivan od malih nogu, nikada ne znaš što će učiniti. Još kad je bio peti, šesti razred bio je spreman da se potuče i sa mnom. Bio je Al Capone otkad se rodio i onda je upao u loše društvo”, priča dalje otac.

Fikret priča da je njegov sin bio manipulativan.

“Imao je on svoje ljude, bliske njemu, koji ga poznaju, ja nikad nisam bio blizak s njim. Kad biste ga upoznali, a da ne znate ništa prethodno o njemu, pomislili biste da Nermin nije loš čovjek. Veoma je bio eksplozivan i srčan, za sve bi gubio glavu”, navodi Fikret, prenosi Index.hr.

Trostruko ubojstvo

Podsjetimo, Nermin Sulejmanović, koji je počinio trostruko ubojstvo, počevši od svoje nevjenčane supruge Nizame Hećimović, već je prijavljivan policiji zbog obiteljskog nasilja. Ubojstvo je počinio ispred vikendice u mjestu Sibovac, blizu Gradačca.

Nakon što je pretukao i ubio svoju nevjenčanu suprugu, Nermin je ubio još dvoje ljudi, oca i sina, turske državljane Džengiza Ondera i Denisa. U krvavom pohodu ranjena je i majka, supruga ubijenih, koja se nalazi u životnoj opasnosti u tuzlanskoj bolnici.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta...

U julu 2023. godine u Landskroni, Švedska, bošnjačkoj mladoj porodici ( identitet poznat redakciji...

Krajem septembra korisnicima Windowsa 11 stižu značajne nadogradnje ovog operativnog sistema.

Vrijednost prodaje poljoprivrednih proizvoda na zelenim pijacama u BiH u drugom kvartalu iznosila je...

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za danas zbog obilnih padavina širom...

Jesen 2023. stiže u danas i to u 8.50 sati po srednjoevropskom vremenu.