Search
Close this search box.

Osvanuli znakovi upozorenja za nudiste na dalmatinskom otoku, mještanin poručio: “Ako su starije od 40 godina, neka se ne skidaju”

Podijeli članak:

Nakon što je Općina Jelsa (Hrvatska), na opće čuđenje, zabranila toples i ograničila nudističke plaže, osvanuli su znakovi koji bi one koji nikada ne kupuju kupaće kostime upozorili da se ne nalaze na mjestu gdje će slobodno opustiti svoje tijelo, piše Slobodna Dalmacija.

Da pojasnimo, toples je zabranjen na svim javnim plažama (osim nudističkih), a uživanje na plaži bez kupaćeg kostima moguće je samo na za to predviđenim plažama.

Kako bi nudisti znali gdje su za njih predviđene plaže, postavljeni su znakovi koji su kod dijela stanovništva izazvali zanimljivu reakciju.

Lijepe se natpisi

Iako je kupanje bez odjeće strogo ograničeno, “aktivisti” žele ići korak dalje pa su tako na znakove koji označavaju nudističke plaže počeli lijepiti natpise: “Javna plaža, NE nudizmu”.

Ekipa Slobodne Dalmacije pitala je nekoliko ljudi koje su zatekli u Jelsi da komentiraju situaciju. Jedan stariji gospodin rekao je, a njegov prijatelj samo kimao glavom u znak odobravanja:

– A ko ne voli vidjeti lijepo žensko tijelo? Ako je više od 40 godina, neka se ne skida. A ako je ispod 40, ni ne treba ići na plažu, neka dođe kod mene doma – bili su šaljivi.

Dvije mlade cure koje su zatekli kako pokušavaju uhvatiti savršenu fotografiju na Trgu sv. Ivana složile su se oko mišljenja:

“Treba zabraniti”

– Na javnim plažama sigurno ne bih dozvolila ni toples ni golotinju, ali ako postoje za njih predviđena područja, to mi je u redu i ne vidim zašto ne.”

Potom su za mišljenje upitali dvije dame u najboljim godinama koje rade u strogom centru Jelse. I one su dijelile mišljenje:

– Problem je što su nama plaže u mjestu i tu se kupaju u toplesu. To svakako treba zabraniti. Nije ugodno, a i djeca svih godina dolaze na te plaže. Na plažama koje su predviđene za takav tip kupanja, neka se slobodno kupaju. I da… Trebalo bi zabraniti da se hoda po gradu u kupaćima. Iskrcaju se s brodova i misle da je cijeli grad plaža.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Domaći sok od kupina nije samo ukusan već izuzetno zdrav. S jednom čašom dnevno...

Kad smo se početkom ljeta prošle godine sreli s jednom osobom kojoj vjerujemo kada...

Ovogodišnji Sarajevo film festival (SFF) biće otvoren 16. avgusta svečanom ceremonijom u Narodnom pozorištu...

Bosanac Elvir Klempić imenovan je za višeg savjetnika američkog predsjednika Joe Bidena za vezu...

Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Sarajevo, u sklopu Ambulante za terapiju bola, počela...

Tridesetdevetogodišnji muškarac iz Tuzle čiji su inicijali S.T. preminuo je u Službi hitne medicinske...