Search
Close this search box.

Osniva se udruženja žena poduzetnica općine Jajce, održan informativni sastanak

Podijeli članak:

U protekloj sedmici u organizaciji Biznis centra Jajce održan je informativni sastanak sa poduzetnicama naše općine. Informativni sastanak poslužio je da se poduzetnice upoznaju sa idejom o osnivanju udruženja žena poduzetnica Općine Jajce.

Osnivanje udruženja žena poduzetnica na lokalnom nivou namijenjen je poduzetnicama općine Jajce s ciljem umrežavanja, zastupanja i promovisanja interesa poduzetnica na lokalnom i kantonalnom nivou, utvrđivanja prioriteta i pravne forme te povezivanja sa nosiocima vlasti na lokalnom i kantonalnom nivou koji su zaduženi za razvoj poduzetništva.

Na naše veliko zadovoljstvo na naš poziv odazvao se veliki broj poduzetnica općine Jajce gdje se ustanovilo da postoji potreba za osnivanjem jednog takvog udruženja na lokalnom nivou. Naše drage poduzetnice su jednoglasno odlučile da žele da se udruženje žena poduzetnica osnuje u općini Jajce i da žele da budu dio jedne takve pozitivne priče.

Na sastanku su se utvrdile i druge bitne činjenice za osnivanje udruženja žena poduzetnica kao što su izbor predsjednice i zamjenice udruženja, tajnice udruženja kao i izbor članica osnivačkog ugovora. Razgovaralo se i o aktivnostima koje bi bile od koristi našim poduzetnicama a koje bi u okviru programa BIHUB II mogle biti realizovane u narednom periodu.

Informativni sastanak za osnivanje  udruženja žena poduzetnica općine Jajce dio je projekta  BiHUB II – okruženje za podršku ženskom zelenom i održivom poduzetništvu, kojeg provode partneri Kulturno izobraževalno društvo PiNA i Katapult iz Slovenije, Centar za obrazovanje i druženje Jajce, Centar za edukaciju mladih Travnik i Linnovate Business Park uz finansijsku podršku Ministarstva za vanjske i europske poslove Republike Slovenije iz Programa međunarodne razvojne suradnje i humanitarne pomoći Slovenije.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Vremena je sve manje, a nadležni u BiH nisu preduzeli sve mjere koje im...

Uprkos teškim ekonomskim vremenima, u Bosni i Hercegovini ipak postoje brojni svijetli primjeri uspješnih...

Jedan se čovjek iz sela kod Vareša sprijateljio s divljom životinjom koju očito redovito...

Heste li ikada čuli da muškarac i žena nisu htjeli doći na vlastito vjenčanje?

Struja skuplja, ali po blokovima i različitim tarifama. Aniliziramo: ko će i koliko plaćati?...

Оsim okupljanja predstavnika svih Sindikalnih organizacija zdravstva iz Republike Sprske, ranije su u štrajku...