Osma godina doniranja krompira za javnu kuhinju u Jajcu

Podijeli članak:

Mještani jajačkog naselja Bešpelj, već osmu godinu za redom pokazuju svoju jedinstvenu solidarnost i ljubav prema svojim sugrađanima lošijeg materijalnog stanja, piše Jajce Online.

Njihove društvene aktivnosti su postale sinonim za zajedništvo i humanost, a najnovija akcija doniranja krompira za potrebe javne kuhinje “Merhamet” u Jajcu je samo jedan od mnogih primjera njihove nesebičnosti.

Ova izuzetna zajednička inicijativa se odvija u proljeće svake godine, kada mještani Bešpelja zajedno sade krompir na jednoj parceli. Cilj nije samo dobiti dobar urod, već i pokazati svoju posvećenost pomoći onima u potrebi. Sav krompir koji se ubere tokom ove akcije odmah se donira.

Danas, sa zadovoljstvom možemo reći da je i ovogodišnja akcija berbe krompira uspješno okončana u Bešpelju. U ime korisnika javne kuhinje, Sinanudin Sinan Smajić, predsjednik Osnovnog odbora “Merhameta” Jajce, izrazio je svoju duboku zahvalnost svim učesnicima ove hvale vrijedne akcije. Među donatorima su se istakle porodice Mecavica, Vuković i Zjajo, čiji su doprinosi omogućili obrok, piće, slatkiše i voće za sve učesnike.

Ova godišnja inicijativa ima poseban značaj za više od 110 korisnika Narodne Kuhinje u Jajcu, kao i za gotovo isto toliko porodica koje svakodnevno oslanjaju na ove tople obroke. Za mnoge od njih, ovi obroci predstavljaju osnovnu potporu i garanciju za preživljavanje u teškim vremenima.

This slideshow requires JavaScript.

Dok se mještani ovog naselja udružuju kako bi pomogli svojim sugrađanima u potrebi, inspiriraju nas da i mi prepoznamo svoju ulogu u podršci onima koji su manje sretni. Jedna mala gesta može napraviti veliku razliku, kao što to Bešpelj i Jajce svake godine dokazuju.

Ova priča pokazuje da prava snaga jedne zajednice leži u njenim ljudima i njihovoj spremnosti da se brinu jedni o drugima. Ovo je lekcija koju svi možemo naučiti i primijeniti u svojim životima.

 

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...