Osim: Najbitnije je da smo ostali živi i zdravi, vrijeme je opasno po mišiće

Željezničar je danas u Međugorju odigrao još jedan pripremni meč u nizu, a sa 2:1 je savladao ekipu Krupe.

Željezničar je danas u Međugorju odigrao još jedan pripremni meč u nizu, a sa 2:1 je savladao ekipu Krupe.

Utakmica je odigrana po lošim vremenskim uslovima pošto je sve vrijeme puhao snažan vjetar, a i trener Plavih Amar Osim je u izjavi za medije nakon meča istakao kako je najvažnije da su svi “živi i zdravi” nakon svega.

“Ostali smo živi i zdravi, i igrači i navijači i kamermani, po ovakvom vremenu to je najbitnije. Teren je dobar, ali vrijeme je opasno po mišiće. Utakmica je bila korektna, obje ekipe su bile korektne po pitanju angažmana. Igračima je stalo da pobijede i to je dobro, neke druge stvari su valjale, neke i nisu. Nešto smo i mijenjali”, kazao je Amar Osim.

Dodao je Osim i to da njegov tim nije imao adekvatne vremenske prilike u toku priprema, ali da su igrači to nadoknadili svojim angažmanom.

“Vrijedno su radili, pokazali su kvalitetan angažman iako ih vrijeme zaista nije poslužilo. Danas smo prvi put igrali utakmicu u kojoj smo nešto pripremali, a još smo igrali protiv ekipe koja je odmorna. U ovoj smo utakmici mogli vidjeti najviše kada je u pitanju forma”, istakao je Osim za kraj.

KOMENTARI