Jajce Online
GLOBUS

Orban uzvratio na brojne kritike zbog poziranja sa šalom na kojemu su iscrtani i dijelovi Hrvatske: ‘Reprezentacija je tim svih Mađara, bez obzira gdje žive‘

Nakon što se digla velika bura zbog fotografije na kojoj oko vrata drži navijački šal koji prikazuje teritorij “Velike Mađarske”, oglasio se i predsjednik Mađarske, Viktor Orban.

On je objavio kratku poruku na Fejsbuku.

– Nogomet nije politika. Hajde da ne vidimo nešto čega nema. Reprezentacija Mađarske je tim svih Mađara, bez obzira gdje žive – rekao je on.

Podsjetimo, Ukrajina je najavila da će pozvati mađarskog veleposlanika kako bi prosvjedovala zato što je što je premijer Viktor Orban otišao na nogometnu utakmicu noseći šal na kojem je prikazan ukrajinski teritorij kao dio Mađarske.

“Promicanje revizionističkih ideja u Mađarskoj ne pridonosi razvoju ukrajinsko-mađarskih odnosa i nije u skladu s načelima europske politike”, istaknuo je glasnogovornik ministarstva Oleg Nikolenko na Facebooku.

Nikolenko je rekao da Ukrajina želi ispriku te da se opovrgnu bilo kakve pretenzije prema ukrajinskom teritoriju.

Ukrajinski mediji prikazali su fotografije Orbanova susreta s mađarskim nogometašem, na kojima nosi šal za koji je Ukrainska Pravda ustvrdila da prikazuje kartu “Velike Mađarske” uključujući teritorij koji je sada dio susjednih država Austrije, Slovačke, Rumunjske, Hrvatske, Srbije i Ukrajine. 

Povezane vijesti

U sudaru kamiona i minibusa poginulo najmanje sedam osoba

admin

Zaharova bijesna na Hrvatsku: “Vi ste nehumani i militantni rusofobi”

admin

Bivši britanski špijun koji je godinama radio u Moskvi: ‘Imam insajderske informacije, Putinu nije dobro, situacija je ozbiljna‘

admin