Search
Close this search box.

Optužen da se pred djecom skidao i gađao ih hljebom

Podijeli članak:

B.S. iz Kostajnice optužen je za nasilje u porodici koje je počini nad ocem na kojeg je pred policijom zamahivao sjekirom, ali I nad ženom, svojom maloljetnom djecom i maloljetnom sestričinom pred kojima je ženi prijetio i pokazivao polni organ.

Protiv njega je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

Kako se navodi on je 15. januara 2020. godine, oko 2.25 časova u Kostajnici pijan vrijeđao suprugu, te joj prijetio u prisustvu njihove dvoje male djece i svoje maloljetne sestričine govorio “Ti si k…, j…. ti majku, zaklaću te kad zaspu djeca, vidjećeš ti svoje”.

Kako se navodi, potom se optuženi skinuo i pokazivao nagu stražnjicu, a zatim se okrenuo prema oštećenoj i pokazivao polni organ govoreći joj: “Evo ti, evo ti”.

Njegova maloljetna sestričina je okrenula glavu i u šoku od ujakovog ponašanja, počela se tresti i plakati.

Djevojčica mu je rekla mu: “Za mene si mrtav. Kakav si ti ujak da mi pokazuješ k… on je tada rekao: “p… ti materina” i pogodio je komadom hljeba.

“Dakle, ugrozio spokojstvo i duševno zdravlje člana svoje porodice u prisustvu djeteta i prema djetetu, čime je, počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, stoji u optužnici.

Takođe ga terete da je 11. aprila 2020. godine oko 21.18 časova u Kostajnici, počinio nasilje u porodici kada je bio pijan sa koncentracijom alkohola 2,87 g/kg u organizmu.

On je kako se dodaje, zamahivao sjekirom više puta u pravcu svog oca M.S. te više puta sjekirom udarao u drveni sto koji se nalazio u dvorištu kuće.

Zbog svega je, njegova sestra pala u nesvjest.

Tu su bili i policijski službenici iz Kostajnice koji su došli po pozivu sestre koja ih je pozvala navodeći da njen brat prijeti da će nju i ukućane izbaciti iz kuće i zapaliti kuću,

Oni su naredili Branku S. da odloži sjekiru i stali između njega i oca u cilju da spriječe napad, ali se nasilnik oglušio o naređenje i nastavio nekontrolisano udarati sjekirom po stolu govoreći: “Ne prilazite mi i vas ću udariti”.

Takođe je rekao da će napraviti veliko zlo , da ima bombu i da će je baciti ukoliko policijski službenici priđu.

U jednom momentu je spustio sjekiru na sto, nakon čega su ga policijaci uhapsili.

U ovom slučaju ga terete  za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Hercegovac Jozo Soldo svestrani je kreativac. Soldo je svoj hobi izrade industrijskih lampi i...

Pred sudom u austrijskom Velsu danas se pojavio državljanin Crne Gore (40) koji se...

Turistički kompleks „Grad sunca“ Rodoljuba Draškovića u Trebinju od početka gradnje je privilegovan jer...

Poslanici u Turskoj u skupštini na dnevnom redu imali i raspravu o tome kako...

Prosječna neto plata u Republici Srpskoj isplaćena u mjesecu martu 2024. godine iznosi 1.394...

Ministar privrede Zeničko-dobojskog Samir Šibonjić sa saradnicima je posjetio kompaniju Mettalon Plast d.o.o Zenica....