OPREZ: Poznati ‘silovatelj’ u Jajcu

Podijeli članak:

Nakon Donjeg Vakufa, osuđeni silovatelj Emin Pajić iz Živinica (54) u jutarnjim satima došao je u Jajce. On je oko 6 sati primjećen na Autobuskoj stanici Jajce,  a građani su ga odmah prijavili policiji.

Pripadnici PU Jajce izvršili su kontrolu istog lica te prate njegovo kretanje. S obzirom na to, da je on na slobodi, ali opreza nikad dosta zbog njegove prošlosti.

Oko 9 sati je viđen kako ide pješke magistralnim putem M-5 Jajce- Jezero, tačnije kod tunela na kupalištu Brana. Prema navodima iz PU Jajce on ide prema Ključu.

Ovim putem molimo roditelje da pripaze na svoju djecu i obrate pažnju ukoliko sretnu čovjeka s fotografije koju nam je poslao čitalac, ali zbog sklonosti razbojništva i na svoju imovinu.

Sedam godina

Podsjećamo, 16.9.2016. godine Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu kojom je državljanin BiH Emin Pajić (54) osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja.

Prvostepenu presudu izreklo je vijeće sudije Višeg suda u Podgorici Vladimira Novovića.

Prema navodima optužnice, Pajić je 10. februara prošle godine u stanu koji je iznajmljivao u Podgorici silovao I. K.

Obrazlažući odluku, vijeće sudija Apelacionog suda je navelo da je prvostepeni sud na pouzdan način utvrdio da je optuženi prinudio na obljubu I. K.

Prema ocjeni vijeća, odbrana optuženog je bila sračunata kako bi izbjegao krivicu.

“Po nalaženju Višeg suda, odbrana Pajića je u potpunosti opovrgnuta iskazom žrtve, svjedoka i nalazom vještaka medicinske struke”, navodi se u odluci Apelacionog suda.

I.K. je tokom suđenja ispričala da je nakon posla otišla do autobuskog stajališta, gdje joj je prišao okrivljeni Pajić, koji se predstavio kao ,,vidovita vrana“.

Tvrdeći da je vidovit i da pomaže ljudima, Pajić je od djevojke tražio da joj pogleda u dlan kako bi joj vidio sudbinu.

Pajić je ,iz dlana vidio da djevojka ima problema sa mokraćnim kanalima i naveo da on zna nekog travara koji će joj pomoći, ali i da on ima neki čaj koji će joj dati.

“Potom je otišla sa okrivljenim do apoteke, ali kako tog čaja nije bilo u apoteci, predložio joj je da odu do njegovog stana u kojem je smješten, gdje je i silovao”, piše u presudi Apelacionog suda.

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...