Općina Jajce uposlila 24 volontera – pripravnika

Podijeli članak:

Dvadeset četiri nova volontera od danas, 1.6.2022. godine, počinju sa obavljanjem pripravničkog staža u okviru projekta zapošljavanja volontera-pripravnika Općine Jajce. Ugovore o radu sa volonterima koji će u narednih dvanaest mjeseci u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama sticati pripravnički staž potpisao je danas načelnik općine Jajce Edin Hozan.

Poželjevši mladim pripravnicima dobrodošlicu uz čestitke na uspješno završenom visokoškolskom obrazovanju načelnik Hozan pozvao je mlade da odgovorno i predano rade, uče od starijih kolega i svojim znanjem pomognu u sredinama gdje budu raspoređeni.
On je izrazio je zadovoljstvo što je Općina Jajce u prilici omogućiti obavljanje volonterskog staža ovako velikom broju mladih obrazovanih kadrova i naglasio da je sretan što je Općinsko vijeće prepoznalo ovakav način podrške mladima i izmjenom prvobitne Odluke omogućilo upošljavanje za 24 kandidata koja su ispunjavala uslove javnog oglasa.
U dvanaest godina Općina Jajce je, u okviru projekata zapošljavanja pripravnika-volontera za stručno usavršavanje bez zasnivanja radnog odnosa, uposlila više od 200 mladih s visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i lica koja su završila studij po bolonjskom programu.
Volonteri će pripravnički staž obavljati u općinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima u zavisnosti od profesije, čime će steći jednogodišnje radno iskustvo što im otvara mogućnost prijavljivanja na konkurse sa jednogodišnjim radnim iskustvom. Projekat u cjelosti finansira Općina Jajce.
(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...