Općina Jajce u novom projektu razvoja stočarstva

Podijeli članak:

Općina Jajce i Muslim Aid Association Sarajevo nastavljaju zajedničku saradnju i u ovoj godini. Nakon više projekata implementiranih u prethodnih nekoliko godina, ovih dana potpisan je sporazum u oblasti stočarstva.

Riječ je o projektu „Smanjenje siromaštva i osiguravanje hrane kroz donaciju steonih junica za 30 porodica u općini Jajce“. Projekat će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim porodicama koje žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitetu vlastitog života.

Projekat zajednički sufinansiraju Općina Jajce (40%) i Muslim Aid Association Sarajevo (40%) uz učešća krajnjeg korisnika u visini 20% cijene visokosteonih junica, a sve s ciljem razvoja i unapređenja stočarstva na području općine Jajce.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 156.151 KM, od čega krajnji korisnici učestvuju u iznosu od 24.570 KM, dok će Općina Jajce za ovaj projekat izdvojiti 67.682,74 KM.

Projekat ima za cilj ekonomski osnažiti i povećati prihode kroz prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda za 30 porodica i značajan je jer će doprinijeti povećanju stočnih grla na području općine Jajce, posebno u vremenu kada je važno svako ulaganje u poljoprivredu.

Već u narednom mjesecu očekuje se raspisivanje javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu visokosteonih junica i odabir korisnika projekta.

 

 

 

(Općina Jajce)

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...