Search
Close this search box.

Općina Jajce u novom projektu razvoja stočarstva

Podijeli članak:

Općina Jajce i Muslim Aid Association Sarajevo nastavljaju zajedničku saradnju i u ovoj godini. Nakon više projekata implementiranih u prethodnih nekoliko godina, ovih dana potpisan je sporazum u oblasti stočarstva.

Riječ je o projektu „Smanjenje siromaštva i osiguravanje hrane kroz donaciju steonih junica za 30 porodica u općini Jajce“. Projekat će osigurati osnovne resurse i vještine socijalno marginaliziranim porodicama koje žive u ruralnim područjima kako bi mogli poboljšati kvalitetu vlastitog života.

Projekat zajednički sufinansiraju Općina Jajce (40%) i Muslim Aid Association Sarajevo (40%) uz učešća krajnjeg korisnika u visini 20% cijene visokosteonih junica, a sve s ciljem razvoja i unapređenja stočarstva na području općine Jajce.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 156.151 KM, od čega krajnji korisnici učestvuju u iznosu od 24.570 KM, dok će Općina Jajce za ovaj projekat izdvojiti 67.682,74 KM.

Projekat ima za cilj ekonomski osnažiti i povećati prihode kroz prodaju mlijeka i mliječnih proizvoda za 30 porodica i značajan je jer će doprinijeti povećanju stočnih grla na području općine Jajce, posebno u vremenu kada je važno svako ulaganje u poljoprivredu.

Već u narednom mjesecu očekuje se raspisivanje javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu visokosteonih junica i odabir korisnika projekta.

 

 

 

(Općina Jajce)

 

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Banjalučka policija je danas podnijela Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv lica...

Nakon neuspješne sezone u italijanskom i evropskom nogometu, Milan će u narednoj sezoni pokušati...

Direktne strane investicije u BiH, prema prvim preliminarnim podacima Centralne banke, prošle godine su...

Konzumiranje šećera ne računa se samo onda kada pojedemo čokoladu ili kolač, ova supstanca...

Putovanje i fotografiranje oduvijek su išli “ruku pod ruku”. Gotovo da i nema onoga...

Francuski Luvr mogao bi da premjesti “Mona Lizu” u posebnu podrumsku prostoriju da bi...