Općina Jajce podržala projekat Asocijacije srednjoškolaca BiH „Socijalni dan”

Podijeli članak:

Općina Jajce i ove godine podržala je aktivnost Asocijacije srednjoškolaca BiH i bila dijelom projekta „Socijalni dan”. Deset jajačkih srednjoškolaca provelo je jedan radni dan u općinskim službama za upravu.

Bila je ovo prilika da se mladi upoznaju sa radom Općine Jajce i njenih službi, a Općina Jajce je podržavajući projekat mladih, dala svoj doprinos ovim aktivnostima srednjoškolaca.

Inače, Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) i ove godine organizovala je projekat pod nazivom „Socijalni dan”. To je dan kada srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se s osnovnim radnim procesima. Pruža im se prilika da teorijsko znanje primijene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

Projekat sadrži veliki broj korisnih rezultata za zajednicu. Za svako radno mjesto na kojem srednjoškolci volontiraju, poslodavac se obavezuje da uplati dnevnicu u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se finansirati projekti u lokalnim zajednicama.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Život ljudi je postao potpuno umrežen, usljed čega se granice online prostora i stvarnog...

U Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti....

Pripadnici njemačke Savezne policije sinoć su priveli državljanina Bosne i Hercegovine kod kojeg su,...

Dvije teže povrede na radu koje su prijavljene istarskoj policiji dogodile su se protekla...

Austrijska kompanija ASTA počinje s izgradnjom fabrike u Bosni i Hercegovini, tačnije u Cazinu. 

Na društvenim mrežama kruži šok snimak na kom se može primjetiti kako folker Radiša...