Općina Jajce obezbijedila jajačkim školarcima odlazak na skijanje

Podijeli članak:

Općina Jajce u saradnji sa Ski-centrom „Ranča“ i osnovnim i srednjim školama s područja Jajca, za sve jajačke učenike iznova je obezbijedila boravak na ovom skijalištu i uživanje u radostima na snijegu.

Na skijanje i sankanje, organizovano, vodit če ih  od 13. do 17. februara. Ukoliko vremenski uslovi dozvole skijanje će se nastaviti i u narednoj sedmici.

Na održanom sastanku načelnika općine Jajce Edina Hozana sa direktorima/ravnateljima osnovnih i srednjih škola, predstavnicima Udruženja pedagoga tjelesne i zdravstvene kulture Jajce i predstavnicima Ski-centra „Ranča“ razgovaralo se o organizaciji odlaska školaraca na skijanje. Kako je dogovoreno dnevno će na skijanje ići 250 učenika, a škole će u svojim sredinama napraviti raspored odlaska na skijanje svojih učenika.

Općina Jajce obezbijedila je besplatan prijevoz do skijališta na Poljanama, besplatnu dnevnu kartu za lift i topli napitak. Na skijalištu i ove godine bit će obezbijeđeno prisustvo nastavnika i profesora tjelesnog odgoja jajačkih osnovnih i srednjih škola koji će biti na raspolaganju i školarcima koji prvi put staju na skije. Iz Ski centra „Ranča“ podsjećaju da je ograničen broj skija i opreme za iznajmljivanje pa bi bilo poželjno da učenici, ukoliko su u mogućnosti, ponesu svoju ski opremu.

Autobusi iz Jajca, za školarce iz gradskog područja, kreću u 9 sati ispred Muzeja AVNOJ-a, i usputno će preuzimati učenike iz područnih sredina. Tačan raspored odlaska učenici će dobiti u svojim školama.

 

 

 

(Općina Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...