Omladina Kruščice organizirala akciju predbajramskog čišćenja

Podijeli članak:

U naselju Kruščica, danas je održana izvanredna akcija predbajramskog čišćenja koju je organizovala  “Mreža mladih MZ Kruščica”, uz podršku lokalnih stanovnika i sponzora.

Nepovoljne vremenske prilike nisu spriječile mještane da izađu i urade dobar dio posla. Čišćenje je obuhvatilo svaki dio naselja, uključujući stadion, autobusku stanicu i mezarje. U toku akcije, mnoge rupe na autobuskoj stanici su pokrpane, a dosta grana koje su smetale je iskrčeno.

Posebno treba naglasiti angažovanje najmlađih učesnika. Budući da su mnogi od njih postili, ovaj dan je bio dodatno izazovan. Ipak, mladi su pokazali da su spremni za akciju i da su budućnost ovog naselja.

Ovom prilikom, “Mreža mladih MZ Kruščica” želi se zahvaliti svima koji su bilo kako doprinijeli uspješnoj akciji. Bilo da je to u vidu novčane podrške ili moralne podrške, svaki doprinos je bio dragocjen.

Nakon odrađenog posla, organizatori su pripremili iftar za sve učesnike akcije. Ovaj gest je bio izuzetno značajan, jer je pokazao da se trud i rad uvijek cijene i da u ovom naselju postoji snažan osjećaj zajedništva.

Ukupno gledano, akcija čišćenja u naselju Kruščica je bila uspješna. Uz nesebičnu pomoć mještana i mladih, uspješno je obavljen veliki posao.

Ova akcija je pokazala da zajedničkim snagama, uz puno volje i energije, možemo uraditi mnogo korisnog za naše okruženje.

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...

– Zaokružite datum u svom kalendaru – napisao je Safet Sarajlić, poznati aktivista, najavljujući...