OK ‘Time Out’ Jajce sutra igra za prvaka SBK, putuju u Srbiju na turnir

Odbojkašice OK “Time Out” Jajce sutra putuju u Gornji Vakuf/Uskoplje, gdje će odmjeriti snage u okviru play offa za prvaka SBK-a u kategoriji kadetkinja. Osim našeg tima, nastupit će domaći tim OK “Sloge”, OK “Vitez” i OK “AS” Donji Vakuf.

Utakmice se igraju u dvorani OŠ “Uskoplje” od 13 sati.

Turnir u Srbiji

Nakon finalnog turnira u Uskoplju, OK “Time Out” Jajce predvođen trenerom Asimom Bošnjakom putuje za Srbiju na „Turnir prijateljstva“ koji će biti održan u subotu, 19. juna u Hali sportova u Banatskom Novom Selu.

-OK „BNS“ iz Banatskog Novog Sela je klub s kojim imamo dugogodišnju suradnju, već smo bili jednom kod njih u gostima, ali prošel godine korona nas je poremetila i bili smo spriječeni da učestvujemo na turniru. Ove godine nastavljamo tradiciju i stvaramo još čvršće prijateljstvo, kazao nam je trener Bošnjak.

U septembru je planirana uzvratna posjeta Jajcu.

-Mi njima idemo u junu mjesecu, a oni nama dolaze u uzvratnu posjetu u septembru. Osim što ćemo učestvovati na turniru  i družiti se s ostalim učenicima, programom posjete planirano je da turistički obiđemo Beograd. U ponedjeljak u jutarnjim satima planiran je povratak za Jajce, rekao je on.

 

 

(Jajce Online)