Održani predizborni skupovi u Podlipcima i Lupnici, predstavili se kandidati SDA Jajce

Podijeli članak:

OO SDA Jajce je i danas bila aktivna u predstavljanju svojih kandidata za predstojeće opće izbore u našoj zemlji, koji će se održati 2. oktobra. U svom uvodnom obraćanju predsjednik SDA Jajce Edin Hozan je naglasio značaj viših nivoa vlasti u funkcionisanju lokalne zajednice, sa naglaskom da je podrška izvjesna i jača ako naša lokalna zajednica bude imala svoje predstavnike na tim nivoima, a imat će ih ako na izborima budemo odgovorni i podržimo svoje kandidate.

Predstavili su se i kandidati sa liste za Skupštinu SBK, Amer Mrako koji je govorio o važnosti podrške kantonalne vlasti i prenio neka svoja iskustva kao aktuelni zastupnik u tom predstavničkom tijelu, te Nisvet Hrnjić koji je iznio niz egzaktnih pokazatelja o radu Vlade SBK i njenom doprinosu poboljšanju ekonomskih prilika privrednih subjekata širom našeg Kantona. Bajro Makić, kandidat na listi za Parlament Federacije pozvao je prisutne da podrže sve naše kandidate iz Jajca, kao i kandidata za člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Velik broj prisutnih mještana pozvani su da prisustvuju centralnom predizbornom skupu koji će se održati u ponedjeljak, 19.9.2022. godine u 16:30 u Domu kulture Jajce, a kojem će prisustvovati I predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović.

Jajce je SIGURNO uz SDA, poručili su iz SDA Jajce.

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Slavni glumac Serhio Kalderon preminuo je u 77. godini. Holivudska zvijezda, poznat po svom...

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola, odlučila je danas Vlada Srbije.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Anelu Ahmedhodžiću od danas je dodatno skočila vrijednost na specijaliziranom...

Za srijedu, 7.6.2023. godine, zakazana je 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Jajce. Sjednica će...

Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, Općina Jajce, uz podršku Misije OSCE-a u BiH...

Adnan Spahić, brat mlade doktorice Azre Spahić, koja je u petak, 26. maja, smrtno...