Održana skupština MIZ Jajce

Podijeli članak:

Redovnoj skupštini Medžlisa Islamske zajednice Jajce koja je održana 12.februara 2022.godine u velikoj sali Općine Jajce prisustvovalo je 33 od ukupno 35 članova.
Skupštini su predstavljene sve aktivnosti svih segmenata rada MIZ Jajce, i svi izvještaji iz 2021.godine su jednoglasno usvojeni.

Za doprinos u radu Medžlisa Islamske zajednice Jajce priznanja su dobili član izvršnog odbora MIZ Jajce, Sabahudin Hajder, mutevelija džemata Bučići, Smajo Vereget i bivši blagajnik MIZ Jajce i menadžer Berzah d.o.o., Senad Hadžić.

Skupštini su se obratili i gosti Muhamed Pezić, izaslanik muftije travničkog i Kemal Tokmić, glavni imam MIZ Bugojno, te domaćin, predsjednik izvršnog odbora MIZ Jajce, Almir Kunić, a u svom obraćanju glavni imam MIZ Jajce, Zehrudin-ef. Hadžić je istaknuo tri izuzetno važne stavke koje su u protekloj godini bile u fokusu rada Medžlisa Islamske zajednice Jajce – odgoj, obrazovanje i vakuf.

“Neadekvatno i nedovoljno obrazovanje kroz škole i mektebe, te zanemarivanje odgoja mladih generacija u porodicama temelj je svih problema, trenutnih i budućih, u općini konkretno, ali i u državi općenito i zato trebaju trajno ostati u fokusu unapređenja.
U fokusu i dalje trebaju ostati i vakufi jer kada bi shvatili istinski značaj i vrijednost vakufa za ovaj i budući svijet, mnogo više bi se svako od nas trudio da uradi za vakuf,” između ostalog su bile poruke obraćanja glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Jajce, Zehrudin-ef. Hadžića.

 

 

(MIZ Jajce)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u...

Bosna i Hercegovina je na današnji dan prije 30 godina, 2. juna 1993. godine,...

Prihodi od indirektnih poreza u prvih pet mjeseci 2023. godine iznosili su 4 milijarde...

Komandant 30. partizanske divizije Stanislav Galić naredio je 23. aprila 1992. formiranje 1. partizanske brigade. Za...

U subotu, 3. juna, održat će se centralni dio manifestacije obilježavanja zločina na području...

U sklopu Škole glume i govora Studio “Jazavac” i ove godine, kao završni rad,...