Search
Close this search box.

Odlazak u Beč pod upitnikom: ŽOK ‘Jajce-Nansen’ treba našu pomoć!

Podijeli članak:

Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” dobio je pozivnicu da učesvtuje na 7. međunarodnom turniru koji se održava u Beču, ali zbog financijskih poteškoća odlazak na ovaj prestižni turnir je pod velikim upitnikom.

– Mi smo jedna od najboljih ekipa s našem u Srednjobosanskom kantonu, a eventualno učešće na ovom turniru uzele bi naše dvije selekcije, pionirska i kadetska. Ono što nam je glavna prepreka jeste finansijska situacija. Pozivamo sve koji mogu pomoći da nam pomognu, a mi ćemo nastojati da dobrim rezultatima opravdamo to povjerenje i na najljepši način da predstavimo naš grad Jajce te Bosnu i Hercegovinu, rekao je Šekib Makić, trener ŽOK Jajce-Nansen”.

Podsjećamo, Ženski odbojkašku klub “Jajce-Nansen” više od 12 godina okuplja žensku populaciju u Jajcu, a osim toga dostojanstveno predstavlja naš grad u svim ligaškim takmičenjima kao i na turnirima te kampovima.

Bili su jedina ekipa s našeg kantona koja se dvije godine takmičila u takmičarskom djelu OSFBiH.

Otkako postoji klub tri puta su bili prvaci lige SBK s pionirkama i prepionirkama,pet puta su bili vicešampioni u raznim selekcijama, Ne smijemo zaboraviti i da su osvojili više turnira širom BiH, a već 9 godina organizuju turnire u ženskoj odbojci za mlađe kategorije.

Uglavnom klub se finansira iz općinskog budžeta, a ta sredstva koja dobije nisu dovoljna i da se pokriju ligaška takmičenja. Iz kluba se nadaju da će prepoznati njihov trud i rad i da će se neko javiti od privrednika ili drugih poslovnih subjekata kako bi pomogli da otputuju u Beč.

Osim što su uspješni na sportskom planu, ovaj kolektiv organizuje razne edukativne radionice, predavanja, izlete kao i ekološke akcije.

 

 

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Današnjim utakmicama u grupama A i B će početi drugo kolo Evropskog prvenstva u...

Već mjesec dana nema sastanaka ni pregovora partnera na državnom nivou vlasti, a ni...

Vrtoglavih, gotovo tri hiljade maraka, iznos je potrošačke korpe za mjesec april, dok penzije...

Pripadnici specijalne jedinice italijanske policije uhapili su 22-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine u...

Tragedija se dogodila u mjestu Radešine, kod Konjica, gdje se utopio maloljetnik.

Savjet ministara BiH usvojio je izvještaj o radu Ekspertskog i Pravnog tima u vezi...