Odlazak u Beč pod upitnikom: ŽOK ‘Jajce-Nansen’ treba našu pomoć!

Podijeli članak:

Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” dobio je pozivnicu da učesvtuje na 7. međunarodnom turniru koji se održava u Beču, ali zbog financijskih poteškoća odlazak na ovaj prestižni turnir je pod velikim upitnikom.

– Mi smo jedna od najboljih ekipa s našem u Srednjobosanskom kantonu, a eventualno učešće na ovom turniru uzele bi naše dvije selekcije, pionirska i kadetska. Ono što nam je glavna prepreka jeste finansijska situacija. Pozivamo sve koji mogu pomoći da nam pomognu, a mi ćemo nastojati da dobrim rezultatima opravdamo to povjerenje i na najljepši način da predstavimo naš grad Jajce te Bosnu i Hercegovinu, rekao je Šekib Makić, trener ŽOK Jajce-Nansen”.

Podsjećamo, Ženski odbojkašku klub “Jajce-Nansen” više od 12 godina okuplja žensku populaciju u Jajcu, a osim toga dostojanstveno predstavlja naš grad u svim ligaškim takmičenjima kao i na turnirima te kampovima.

Bili su jedina ekipa s našeg kantona koja se dvije godine takmičila u takmičarskom djelu OSFBiH.

Otkako postoji klub tri puta su bili prvaci lige SBK s pionirkama i prepionirkama,pet puta su bili vicešampioni u raznim selekcijama, Ne smijemo zaboraviti i da su osvojili više turnira širom BiH, a već 9 godina organizuju turnire u ženskoj odbojci za mlađe kategorije.

Uglavnom klub se finansira iz općinskog budžeta, a ta sredstva koja dobije nisu dovoljna i da se pokriju ligaška takmičenja. Iz kluba se nadaju da će prepoznati njihov trud i rad i da će se neko javiti od privrednika ili drugih poslovnih subjekata kako bi pomogli da otputuju u Beč.

Osim što su uspješni na sportskom planu, ovaj kolektiv organizuje razne edukativne radionice, predavanja, izlete kao i ekološke akcije.

 

 

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U mjestu Bila kod Viteza jutros u 4 i 15 sati prilikom intervencije muškarac...

Jedan od gorućih problema u Bosni i Hercegovini je i trgovina ljudima. Potvrdio je...

Radnici DM-a više nemaju najveće plaće. Prestigao ih trgovački lanac s prosječnom plaćom od...

Tešanjska privreda iza sebe ima još jednu sjajnu godinu. Većina vodećih kompanija dodatno je...

“FUBAR” je nova serija na Netflixovoj platformi koja je za samo nekoliko dana imala...

Penzionerka iz Minhena (79) nedavno je doživjela neobičnu avanturu nakon svog odmora u turskoj...