Odbornik donio krampu: U Mrkonjić Gradu prekinuta sjednica skupštine

Podijeli članak:

Sjednica Skupštine opštine Mrkonjić Grad prekinuta je danas nakon što je odbornik Sergej Milanović donio krampu na poklon načelmiku Draganu Vođeviću.

Na sjednici je trebalo da se raspravlja o dozvoli za geološka istraživanja na području opštine. Sjednica je nakon toga prekinuta i odgođena do daljnjeg, a razlog za ovaj neobičan potez Milanovića je zbog tačke četiri današnjeg dnevnog reda sjednice Skupštine opštine Mrkonjić Grad.

Nakon kraće rasprave, odbornici skupštinske većine zajedno sa načelnikom i predsjednikom skupštine napustili su skupštinsku salu. Pozvali su policiju, koja se nakon razgovora sa Milanovićem proglasila nenadležnom, jer nije bilo nikakvih prijetnji niti nasilnih radnji.

Milanović i još tri opoziciona odbornika tvrde da je načelnik opštine Vođević prevario građane jer nije, kako je obećao, održao stručne javne rasprave na temu nastavka geoloških istraživanja na Sinjakovu od strane kompanije “Lykos metali”. Također, tvrde da je načelnik dostavio pripremljenu odluku o geološkim istraživanjima odbornicima u Skupštini opštine Mrkonjić Grad, a da odbornici uopće nisu bili upoznati o čemu se danas glasa.

Milanović navodi da se u ovom trenutku može pozvati na Zakon o geološkim istraživanjima, koji propisuje da građani moraju biti upoznati sa svim radovima koji se tiču životne sredine, kao i na Aarhušku konvenciju. Dodaje da će u narednom periodu pokušati na pravni način spriječiti dalja geološka istraživanja, kao i potencijalno otvaranje rudnika.

Zahtjev za dozvolu za istraživanje podnijela je kompanija “SNK Metali” (Lykos Balkan Metals), koja već obavlja iste poslove na području obližnjih Jezera, Šipova i Doboja.

– Današnja dvadeset druga redovna sjednica Skupštine Opštine Mrkonjić Grad prekinuta je usljed opstrukcija grupe odbornika koji su na jedan izrazito primitivan i nedoličan način odlučili da unize dostojanstvo naše Skupštine i samim tim svih kolega odbornika.Današnje poniženje nije samo poniženje nas koji smo toj sjednici prisustvovali, već i cjelokupne opštine Mrkonjić Grad, pa i same Republike Srpske za čije je stvaranje, kao i za stvaranje njenih institucija živote dalo preko 27.000 boraca.
Ove opstrukcije nisu odložile samo jednu tačku dnevnog reda, kako to naši uvaženi odbornici misle, već i sve ostale veoma važne tačke od kojih se najbitnija ticala IZGRADNJE ZGRADE ZA MLADE BRAČNE PAROVE. Ukoliko pomenuti pojedinci misle da je ovo pravac u kojem politički diskurs treba da se kreće, onda trebaju znati da je to put potpune destrukcije i potpune dezintegracije našeg društva, kojim je vrlo opasno ići, jer u vremenu kada cijeli svijet prolazi kroz najozbiljniju krizu još od Drugog svjetskog rata, trebalo bi ako ništa sačuvati barem zdrav razum. Revolucije su nas skupo koštale. Učimo iz grešaka koje smo pravili u prošlosti, naveo načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević.

 

(Jajce Online)

 

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Uskoro ćemo obilježiti 10 godina od smrti Jovanke Broz, koja je preminula 20. oktobra...

Appleova linija iPhone 15 stigla je u prodavnice u petak dok su ljudi čekali...

Sindikalna potrošačka korpa u mjesecu augustu u Federaciji BiH iznosila 3.322 KM, dok je...

U 19.01 sati Bosnu i Hercegovinu pogodio je jak zemljotres. Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog...

U BiH sutra će biti oblačno i osjetno hladnije vrijeme sa kišom i temperaturom...

U sklopu priprema za sezonu koja nam predstoji, pioniri i kadeti oodigrali su danas...