Odbojkaški klub ‘Jajce-Nansen’ u borbi protiv ovisnosti: Poruka snažne zajednice

Podijeli članak:

U malom, ali odlučnom koraku prema stvaranju zdravije zajednice, Ženski odbojkaški klub “Jajce-Nansen” iz Jajca aktivno sudjeluje u suzbijanju štetnih pojava u društvu. Posebno posvećene borbi protiv ovisnosti, članice kluba su organizirale niz preventivnih aktivnosti kako bi podigle svijest o važnosti prevencije među mladima.

U prethodnim mjesecima, klub je uspješno organizirao edukativna predavanja i radionice u suradnji s lokalnim zajednicama Ključ, Jajce i Donji Vakuf. Tema koja je privukla pažnju svih prisutnih bila je “Kad znatiželja i igra postanu ovisnost”. Na ovoj važnoj tribini sudjelovali su članovi Odbojkaškog kluba “Ključ” i mladi iz Ključa, članovi Odbojkaškog kluba “AS”, te članovi udruženja “AZAD” iz Donjeg Vakufa. Osim njih, aktivno su učestvovale i članice domaćeg odbojkaškog kluba “Jajce-Nansen”.

Cilj ovih edukativnih susreta bio je pružiti mladima informacije o potencijalnim opasnostima koje nose ovisnosti te potaknuti dijalog o važnosti očuvanja mentalnog i fizičkog zdravlja. Članice kluba su se posebno istaknule svojom predanošću i energijom, šaljući snažnu poruku mladima da se zajedno bore protiv negativnih utjecaja i pridruže borbi za zdraviji način života.

U sklopu radionica, mladi su imali priliku čuti stvarne priče o posljedicama ovisnosti, razmijeniti iskustva i postavljati pitanja stručnjacima iz područja prevencije ovisnosti. Osim edukacije, cilj je bio stvaranje podržavajuće zajednice koja će pružiti potporu mladima u izazovnim situacijama.

Članice “Jajce-Nansen” odbojkaškog kluba, uz sportski duh koji ih karakterizira na terenu, pokazale su svoju predanost i izvan sportskih dvorana. Njihova aktivna uloga u suzbijanju ovisnosti dodatno potvrđuje kako sport može biti snažan alat u izgradnji zajednice koja se brine o svom zdravlju i dobrobiti svojih članova.

Odbojkaški klub “Jajce-Nansen” nastavit će sa sličnim inicijativama, uvjeren da je suradnja i podrška ključna za stvaranje pozitivnog društva. Njihova posvećenost i entuzijazam ne samo da jačaju lokalnu zajednicu već i pružaju nadu da se uz zajedničke napore može ostvariti značajan napredak u borbi protiv ovisnosti među mladima.

 

 

(Jajce Online)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...