Od supruge tražio sjekiru da napadne sinovca i njegovu kćerku

Podijeli članak:

Prijedorčanin D.V. optužen je za nasilje u porodici jer je zbog dvorišta kuće napao R.V. i njegovu kćerku N.V., a optuženi je oštećenom inače stric.

Prema optužnici  Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, osim što ih je fizički napao, kada su došli policajci, optuženi  im je prijetio i tražio od supruge da mu donese sjekiru.

Naime, sve se desilo u junu 2020. godine u Prijedoru, u zajedničkom dvorištu, koje optuženi koristi zajedno sa oštećenim sinovcem, a zbog korištenja tog dvorišta stric ga je prvo verbalno napao i opsovao mrtvog oca. Njegovoj  kćerki je opsovao majku te je potom prišao R.V., kojeg je rukama i nogama udarao u predjelu tijela. Kada je prišla kćerka sa namjerom da ga spriječi da joj tuče oca, D.V. je i nju udario, a potom je opet  pokušavao udariti.

Ona je nakon  toga pozvala policiju, a kada je patrola došla na lice mjesta, D.V. je ignorisao policijska naređenja i nastavio prijetiti.

“Optuženi je ugrozio sigurnost oštećenih  tako što im je u prisustvu policijskih službenika povišenim tonom uputio prijetnju: ‘Ženo, daj mi sikiru, donesi iz šupe sikiru’ i koju je od svoje supruge tražio da mu donese kako bi prisutne oštećene mogao povrijediti”, navodi se u optužnici.

Supruga optuženog je krenula u drvarnicu po sjekiru, zbog čega su R.V. i njegova kćerka N.V. osjetili strah za svoj život. Incident je spriječila policija i upozorila suprugu da ne ide po sjekiru, a pomoću fizičke snage savladala je i uhapsila D.V.

“Dakle, primjenom nasilja, drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao je spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice i time doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta člana svoje porodice”, navodi se u optužnici.

 

 

(nezavisne)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

Lakše je poslovati u Kolumbiji, nego u BiH, kažu svjetski parametri. Bosna i Hercegovina...

U kalesijskom naselju Jajići danas su općinski načelnik Sead Džafić, ministar poljoprivrede, šumarstva i...

Rast cijena nekretnina u Bosni i Hercegovini doveo je do inicijative o uvođenju većeg...

Osim plaća od Nove godine trebale bi rasti i penzije. Riječ je o redovnom...

Pripadnici njemačke Savezne policije u civilu juče su uhvatili na djelu tri državljanke Bosne...

Za nekoliko dana navršit će se četiri puna mjeseca od krvavog pohoda i zločina...