Od Jajca do Pariza: Amina Harambašić na Svjetskom prvenstvu

Podijeli članak:

Amina Harambašić, vlasnica frizersko-kozmetičkog salona “Diva” u Jajcu, postala je sinonim za stručnost, posvećenost i talenat u svijetu frizerstva i kozmetike. Sa samo 25 godina, Amina se priprema za svoj najveći profesionalni izazov do sada – Svjetsko prvenstvo za frizere koje će se održati u Parizu od 9. do 11. septembra, piše Jajce Online.

Ona je svoju karijeru započela prije šest godina otvaranjem salona “Diva” u Jajcu. Njezina strast prema frizeraju i kozmetici nije samo izvor zadovoljstva njenih klijenata, već je i put prema izvanrednom uspjehu koji se proširio daleko izvan granica Bosne i Hercegovine, obuhvatajući Srbiju i Hrvatsku.

Od samog otvaranja salona, Amina je osvajala brojne nagrade i titule na državnim prvenstvima u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Njezin trud i talent nisu prošli nezapaženo, a danas je ponosna članica kluba “Ljepota,” što je priznanje njenog izvanrednog doprinosa industriji ljepote.

Amina će na Svjetskom prvenstvu predstavljati Bosnu i Hercegovinu u dvije disciplne, “Creative Style” i “Hair by Night.” Unatoč izazovima s vremenskim ograničenjem od samo 30 minuta za izvođenje svakog rada, Amina je odlučna da se istakne na svjetskoj sceni. Njezina stručnost, kreativnost i iskustvo jamče da će Bosna i Hercegovina i Jajce imati dostojnog predstavnika na ovom prestižnom takmičenju.

Amina je posvetila mnogo truda i vremena pripremama za Svjetsko prvenstvo, često ostajući kasno u noć nakon svog redovnog posla kako bi savladala izazove svojih disciplina. Njen trener, Zlatko Alibalić iz Tuzle, pratio je svaki njen korak u pripremama.

No, odlazak na Svjetsko prvenstvo nije samo profesionalni izazov za Aminu, već i prilika da predstavlja svoju zemlju s ponosom.

– Predstavljati Bosnu i Hercegovinu mi je velika čast, pored pozitivne treme i jedva čekanja stati s drugim državama iz svijeta ‘rame uz rame’, istakla je Amina.

Iako pritisak može biti velik, Amina nam poručuje da će dati sve od sebe kako bi ispunila svoje ciljeve i očekivanja drugih.

This slideshow requires JavaScript.

Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Parizu predstavlja ogromnu priliku za njezin profesionalni rast, a Amina je optimistična i nadahnućem ispunjena.

– Nadam se i očekujem samo najbolje. Veliki sam optimista, tako da ćemo moj tim i ja dati najbolje od sebe u ostvarenju želja. U svakom slučaju, odlazak na Svjetsko prvenstvo u Pariz, kako za mene, tako naravno i za moj salon, veliki je napredak, rekla je Amina Harambašić.

Jajce s nestrpljenjem i ponosom prati Aminin put na Svjetskom prvenstvu, podržavajući je na svakom koraku. Kraljevski grad može biti ponosan na svoju talentovanu sugrađanku koja će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj sceni frizerstva.

Svi želimo Amine puno uspjeha i s nestrpljenjem iščekujemo kako će zasjati u Parizu.

 

 

 

(Jajce Online/E.Crnkić)

Podijeli članak:

Drugi su čitali

Pročitajte još članaka

U ponedjeljak 2. listopada 2023. godine u Velikoj dvorani općine Jajce održana je Izvještajna...

Nekadašnji bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Senad Lulić gostovao je u italijanskom podcastu Croquetas gdje je...

Informaciju da Agencija za lijekove ubrzava legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe objavio je na...

Pluralizam i demokratija u strankama? Da, ali ne u BIH. Predsjednici stranaka uglavnom se...

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona eura od...

Svako spuštanje cijena u vrijeme kontinuiranih poskupljenja je dobro došlo. No, koliko će ono...